Rakennusliike Hartela pitää Pirkanmaan seudun virettä positiivisena


Pirkanmaan hyvät kasvunäkymät saivat Hartelan perustamaan alueelle oman tytäryhtiön. Yritys haluaa nyt vahvistaa asemaansa seudulla. Hyvät edellytykset tälle luovat meneillään olevat laajat ja kiinnostavat hankkeet. 

Hartela Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Hanna Marttilan mukaan yrityksellä on vahva usko Pirkanmaahan kasvavana markkinana. 

– Vahvin tukijalkamme on asuntorakentamisessa ja hankekehityksessä. Haluamme olla kehittämässä laajoja kokonaisuuksia ja luomassa parempaa kaupunkiympäristöä, hän kuvailee. 

Kotimaisuus ja pitkä historia ovat yritykselle vahvoja kilpailuetuja. Lisäksi tänä vuonna 80 vuotta täyttävällä Hartelalla uskotaan, että laaja-alainen vastuullisuus niin ympäristön, hallinnon ja talouden, kuin oman henkilöstön osalta on tärkeä edellytys kestävälle liiketoiminnalle. 

– Meillä on myös todella paljon osaamista ja tahtoa ihmisläheiseen suunnitteluun. Mietimme jatkuvasti, minkälaiset asunnot vastaavat nykypäivän ja tulevaisuuden asumisen tarpeisiin, Marttila mainitsee. 

KEHITTYVIÄ ALUEITA JA UUSIA KOKEILUJA Yksi merkittävistä viime aikoina valmistuneista Hartelan kohteista on Tampereen Kaupin korttelikokonaisuus, jossa on sekä asumisoikeus-, omistus- että vuokra-asumista. Kohteeseen valmistuneissa TOASin opiskelija-asunnoissa hyödynnettiin puutilaelementtejä, mikä oli yritykselle kiinnostava puurakentamishanke. 

– Nyt olemme mukana kehittämässä Hippoksen opiskelijakorttelia, joissa on myös tarkoitus hyödyntää puutilaelementtirakentamista. Kyseessä on myös mielenkiintoinen hanketyyppi, koska se toteutetaan allianssimallilla, Marttila kertoo. 

Uusista kohteista Hartela on aloittamassa loppuvuodesta laajaa kolmen korttelin kokonaisuutta Hervannassa. Kohteen sijainti on erinomainen, raitiovaunupysäkki on aivan talojen kohdalla. Kätevästi saavutettavasta sijainnista huolimatta kohteesta tulee kuitenkin hyvin rauhallinen, pysäköinti sijoittuu talojen alle ja taloille saadaan rauhalliset sisäpihat. 

– Hervanta on todella kehittyvä alue, jolla on hyvät lähipalvelut ja luonto lähellä, Marttila kuvailee. 

Hervannan kohteeseen on tulossa tilaa myös paikallisidentiteettiä kunnioittavalle taiteelle. Taloihin luodaan yhteistyössä kirjailija Seppo Jokisen kanssa hänen Komisario Koskinen -kirjoihinsa perustuvaa sana- ja äänitaidetta. 

NOUSEVIEN ALUEIDEN VETO- JA PITOVOIMAA Kiinnostava aluekehityskohde on myös Kangasalan Lamminrahka. Hartelan osalta alueelle on luvassa suuri korttelikokonaisuus, jossa yhdistyvät eri asumismuodot. Myös Lamminrahkassa satsataan rauhalliseen, yhteiseen sisäpihaan. 

Korttelikokonaisuus rajautuu viheralueisiin ja metsään, mutta toisaalta alueelle saadaan myös kattavat palvelut ja toimiva joukkoliikenne. Läheinen yritysalue tuo mukanaan paitsi palveluja myös työpaikkoja. 

Marttila näkee koko Tampereen seudun kehityksen kiinnostusta herättäväksi. Tampereen kaupungin strategiset panostukset sekä veto- että pitovoimaan näkyvät asukkaille ja toimijoille. 

– Samalla, kun asukkaita saadaan lisää, ruokkii se tarvetta myös koulu-, päiväkoti- tai palvelutilojen rakentamiselle. 

Yrityksessä koetaan, että myös etätyömahdollisuuksien vahvistuminen ja yhä jatkuva kaupungistumistrendi ohjaavat kiinnostusta Pirkanmaalle. 

– Uskomme seudun positiivisen vireen jatkuvan myös tulevaisuudessa, Marttila vetää yhteen. 

Lue lisää: www.hartela.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä pirkanmaa