Rakennuksen vaipan tehokas eristäminen säästää ympäristöä


”Tavoitteemme on edesauttaa hiilineutraalia tulevaisuutta ihmisten ja yhteisen planeettamme hyväksi.”

Kingspan Insulation Oy:n Business Development Manager Mikko Nikander vahvistaa Kingspanin yritysesittelystä lainatun sitaatin. ”Uskomme, että oikein suunniteltu ja laadukkaista materiaaleista ammattitaidolla tehty rakennus on turvallinen, aikaa ja olosuhteita sekä käyttöä kestävä. Energiatehokas rakennus säästää ympäristöä ja luonnonvaroja sekä asumiskustannuksia. Se on myös viihtyisä asua ja elää”, Nikander sanoo. Hän huomauttaa, että rakentamisessa ei välttämättä ole tarjolla pikavoittoja. ”Tehokkaita ja korkealaatuisia lämmöneristeitä hyödyntämällä, rakennukset tuottavat merkittävää taloudellista arvoa omistajilleen, mikä on laajalti tiedostettu ja todettu asia erityisesti pitkäaikaisten kiinteistönomistajien keskuudessa.”

Kingspan on sitoutunut maailmanlaajuisesti korvaamaan 100 prosenttia toiminnallisesta energiankäytöstään uusiutuvalla energialla.

100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa”

Kingspanin konserninlaajuisen ja erittäin kunnianhimoisen, mutta realistisen Planet Passionate -kestävän kehityksen ohjelman tavoitteena on vaikuttaa kolmeen merkittävään globaaliin haasteeseen: ilmastonmuutokseen, kierrätykseen ja luonnon monimuotoisuuden suojeluun. ”Olemme lisänneet uusiutuvien energialähteiden ja kierrätysmateriaalien osuutta tuotannossamme. Lisäksi osallistumme aktiivisesti merten puhdistusprojekteihin.”

Yritys pyrkii myös yhdessä Born Free -säätiön kanssa suojelemaan ja kasvattamaan leijonapopulaatiota suojelemalla niiden elintilaa Meru-Koran ympäristössä, kuuluisan Elsa-leijonan asuinseudulla.

Uusia, tehokkaita eristysratkaisuja”

GLOBAALI TOIMIJA, VAHVA JALANSIJA SUOMESSA

Kingspan on maailman johtava tehokkaiden eristys- ja rakennusvaipparatkaisujen toimittaja. Irlannissa vuonna 1965 perustettu yritys toimii nykyään yli 70 maassa ja sillä on kaikkiaan 166 tehdasta, joista peräti kolme Suomessa. Kankaanpäässä sijaitseva eristelevytehdas valmistaa polyuretaanieristeitä jo yli 40 vuoden kokemuksella. Menestys ja vahva kasvu maailmanmarkkinoilla perustuu Mikko Nikanderin mukaan laaja-alaiseen osaamiseen sekä asiakastarpeiden tuntemiseen. ”Kingspanilla on globaali tuotekehitys, -valmistus ja myyntiverkosto palvelun kehittämiseen.”

Rakenteellinen energiatehokkuus”

RAKENNUKSEN VAIPPAAN KANNATTAA PANOSTAA

Rakentamisesta ei voine puhua ilman kysymyksiä rakenteiden hiilijalanjäljestä ja energiatehokkuudesta. Mikko Nikanderin mielestä ei pidäkään. Energiatehokas ja ilmatiivis rakenne on hänen mukaansa paras tae asumisviihtyvyydestä ja yksi merkittävimmistä rakentamisen ympäristöteoista täällä kylmässä pohjolassa, kun rakennuksen hiilijalanjälki lasketaan koko sen elinkaarelle. ”Hyvin eristetty rakennus on elinkaarikustannustehokkain ja ekologisin tapa rakentaa, mikä mahdollistaa myös optimaalisen talotekniikan”, hän sanoo.

Rakenteellisen energiatehokkuuden ratkaisuilla hyvä energiatehokkuus saavutetaan aidosti, ei kertoimilla, ja näin ollen myös todelliset energiakulut ovat pieniä.

www.kingspan.com/fi

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen 2021