Raitiovaunujen eliittiä


Raide-Jokeri Käskynhaltijantiellä. Kuva: HSL / IDIS DESIGN Oy

Espoon Keilaniemen ja Helsingin Itäkeskuksen välinen pikaraitiotie Raide-Jokeri aloittaa liikennöinnin vuonna 2024, mutta kiskokaluston osalta ollaan jo kohta koevaiheessa. 

Raide-Jokerin suosion ei pitäisi jäädä ainakaan vaunuista kiinni, koska ne tarjoavat matkustajille paljon uusia ratkaisuja ja perustuvat samaan innovatiiviseen perusteknologiaan mitä käytetään Helsingin kantakaupungin nykyisissä Artic-matalalattiaraitiovaunuissa. 

”Molemmassa on sama metrin raideleveys, mikä mahdollistaa samojen varikkojen ja saman kunnossapitolaitteiston käytön. Lisäksi pääsemme ensi vuoden puolella testaamaan uutta vaunua myös käytännössä kantakaupungin liikenteessä”, Škoda Transtechin tuotepäällikkö Ollipekka Heikkilä sanoo. 

Raide-Jokerin Artic XL-vaunut ovat pituudeltaan 34 metriä verrattuna Articin 28 metriin. Jokeri-tyyppiset vaunut ovat lisäksi kahteen suuntaan ajettavia eli niissä on ovet kummallakin puolella ja ohjaamot molemmissa päissä, eivätkä ne tarvitse kääntöpaikkaa. 

Vaunuissa on iso esteetön monitoimitila esim. pyörätuoleja ja lastenvaunuja varten Kuva: HSL / IDIS DESIGN Oy

”Kääntyvät telit ja kolminkertainen jousitus suodattavat pois miltei kaikki alustan äänet ja tekevät kulusta erittäin pehmeän. Vaunut lämpenevät energiatehokkaasti jarrutusenergian avulla ja materiaalivalintojen ansiosta vaunujen pinnat ovat hygieenisiä ja helposti puhdistettavia”, Heikkilä sanoo.

Hän kertoo, että Articin ominaisuuksien ansiosta myös Keski-Euroopan markkinat ovat auenneet. 

”Jotain tästä kovia sääolosuhteita kestävän vaunutyypin laadusta kertoo se, että olemme toimittamassa 80 raitiovaunua yhteistyössä emoyhtiön kanssa Rhein-Neckarin alueelle Saksaan. Tuntuu hyvältä, että suomalaisten insinöörien kehittämä raitiovaunu voittaa tarjouskilpailun Saksassa, jossa vaikuttaa useita tunnettuja raitiovaunuvalmistajia”, Heikkilä sanoo.

Škoda Transtech on erikoistunut kaksikerroksisten junamatkustajavaunujen ja matalalattiaraitiovaunujen valmistamiseen sekä konepajatuotteiden sopimusvalmistukseen. Yrityksen asema kiskokaluston vientimarkkinoilla vahvistui, kun siitä tuli Škoda Transportationille tytäryhtiö vuonna 2015. Yli viiden hehtaarin kokoinen tuotantolaitos sijaitsee Otanmäellä. Yrityksessä työskenteli viime vuonna keskimäärin 600 ihmistä ja liikevaihto oli runsaat 114 miljoonaa euroa. 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi