RAISIO – TUNNETTU RISTEYS PÄIVITTYY KAUPUNKIOLOHUONEEKSI


Turun kehätietä eli E18-tietä Helsingin suunnasta kohti Naantalia ajettaessa vauhti hidastuu Raision keskustan liikennevaloissa. Seuraavalla vuosikymmenellä autoilijan matka etenee sujuvammin, sillä hän suhahtaa keskustan ali 450 metriä pitkässä tunnelissa. Mielenkiintoisinta kuitenkin on se, mitä nousee tunnelin päälle.

”Raisio muuttuu todella vahvasti. Tunnelin päälle ja sen välittömään läheisyyteen on suunniteltu kahta tornitaloa, uusia asuntoja ja toimitiloja. Kannen päälle on tulossa myös talvipuutarha ja keskustapuisto, jotka luovat alueesta kuin viihtyisän kaupunkiolohuoneen kahviloineen ja liikkeineen. Ulkoisesti kokonaisuus voisi muistuttaa kööpenhaminalaista modernia arkkitehtuuria, jossa on tyylikkäitä yksityiskohtia”, Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen kertoo.

Kyseessä on mittava hanke, sillä pelkästään tiehankkeen osuus Raision keskustan kohdalla on reilu sata miljoonaa euroa.

Ari Korhonen

Rakennusbuumi jatkuu

Samalla Raision uudesta keskustasta kaksoistorneineen on kovaa vauhtia tulossa julkisen liikenteen runkolinjan kääntöpiste. Vielä helmikuussa 2019 ei oltu päätetty liikennöikö linjalla raitiovaunu vai superbussi, mutta joka tapauksessa kummankin lähtö- ja päätepysäkki olisi Raisiossa.

Joukkoliikenteen kehittäminen on koettu tärkeäksi, sillä Turun seudulla asukasmäärä kasvaa. Vuoden 2019 maakuntaennusteen mukaan yritysten kasvu-, investointi- ja työllistävyyshalukkuus jatkuvat erittäin hyvällä tasolla myös Raisiossa. Tämän siivittämänä kaupunki on satsannut uuden elinvoimapäällikön virkaan palvellakseen paremmin pk-yrityksiä. Tehtävään valitulla Samu Mattilalla onkin edessään mieleinen tehtävä.

”Raisio on muuttumassa todella vahvasti ja sen vetovoima kasvaa. Rakennusbuumi näkyy meillä vahvana: Reilun vuoden aikajänteellä valmistuu toistakymmentä uudiskohdetta tarkoittaen satoja uusia asuntoja”, Mattila kertoo.

Uudistuva Raisio

  • Kauppakeskus Mylly ja sitä ympäröivä liikealue ovat laajentuneet: Myllyssä tehtiin viime vuonna myyntiennätys.
  • Cleantech- ja kiertotalouskeskittymä Smart Chemistry Parkissa jo toistakymmentä yritystä.
  • V8-yritysalue sijaitsee alle kymmenen kilometrin päässä Turun lentokentältä ja Turun Meyerin telakalta. Nopeasti saatavilla olevaa tonttitilaa sata hehtaaria.
  • Julkista liikennettä kehitetään Turun seudulla noin 200–300 miljoonalla eurolla.
  • E18-tien parannushanke noin 240 miljoonaa euroa.
Jaa tämä artikkeli


Alueellinen kehitys, julkiset rakennukset Artikkeli