Mehukesä parhaimmillaan!


Tarina sai alkunsa Karjalohjalla kymmenen vuotta sitten kun kuusi kaverusta haaveilivat omenatarhan perustamisesta. Koska kellään ei ollut maata, he ostivat Hyvinkään kaupungin vanhan mehupuristimen, rekallisen pulloja ja paikallisia luomuomenoita. Toiminta alkoi vanhassa varastossa, joka nimettiin Raikastamoksi. Nimi jäi elämään ja nykyään Raikastamo tuottaa pillimehuja, isoja litran mehuja sekä virvoitusjuomia, kaikki luomua ja korkeita mehupitoisuuksia sisältäviä herkkuja.

”Mehuissa ei ole lainkaan lisättyä sokeria eikä lisäaineita. Tämä on ollut tärkeä kriteeri meille, varsinkin kun tehdään lapsille suunnattuja mehuja”, kertoo Raikastamon mehumyyjä ja joka paikan luottomies Tuomas Ilander.

”Sanoisin, että meille tärkeintä on tehdä hyviä juomia ilman mitään turhaa. Haluamme olla mukana varmistamassa luomuraaka-aineiden käytöllä mahdollisuuden myös tuleville sukupolville nauttia puhtaasta luonnosta ja terveestä maapallosta. Se onnistuu tekemällä tuotteita, jotka rasittavat ilmastoa mahdollisimman vähän ja ovat turvallisia kaikkein pienimmillekin.”

Arvomaailma on muodostunut luontevasti omistajiensa sekä työntekijöidensä mukaiseksi. Se toteutuu raaka-aineiden vastuullisesta hankinnasta aina pakkausmateriaalivalintoihin. Yhteistyö Suomen Luonnonsuojeluliiton kanssa tuotti viime vuonna 26 tonnia euroissa Saimaan norpan suojeluun. Tämä mehu tekee paljon hyvää luonnolle!

Kesäjuhlien mehukkain vinkki

Lasikannuun tai boolimaljaan

Suunnilleen puolet ja puolet täyden kympin eli Mustikka-Lime mehua ja kuplavettä, molemmat jäähdytettynä.

Lisää sitruunan tai limen lohkoja ja jääpaloja.

ARVOKKAAT KOEMAISTAJAT JA MEHUPROFESSORI

Toimistolla on koemaisteluita lähes viikottain ja makuyhdistelmiä kehitetään ja testataan jatkuvasti. Tuotekehityksestä vastaa oma ”mehuprofessori” AJ, Antti-Jussi Rantala, yksi perustajista.

”Ensin maistellaan porukalla toimistolla ja hyvät tuotteet viedään vielä kotiin jatkosyyniin. Minulla on kotona kaksi lahjomatonta ja ankaraa makutuomaria, viisivuotias Oscar ja yksivuotias Iisak. Jos mehua pyydetään vielä toinenkin lasillinen, niin silloin se on yleensä hyvä kehityskohde,” Tuomas naurahtaa.

www.raikastamo.fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Vapaa-aika