Raikasta keittiöilmaa tinkimättömällä designilla


Ravintolassa keittiön ilmanvaihdon ratkaisut ovat osa sisustusta, ja siksi huuvan täytyy myös näyttää hyvältä. 

Teksti: Kirsi Gimishanov Kuva: Arno Mikkor

Ilmanvaihdon tarpeet ammattikeittiöissä ovat hyvin erilaisia, riippuen siitä missä keittiö sijaitsee ja mitä siellä valmistetaan. Myös se, miten usein ravintolakonseptia uusitaan, tulee huomioida ilmanvaihdon suunnittelussa. Hyvällä suunnittelulla ennakoidaan tulevia tarpeita, vältetään turha työ ja lisäkustannukset, ja varmistetaan, että ilmanvaihto toimii aina tarpeen mukaisesti. Hyvä ilmanvaihto takaa miellyttävän työympäristön ja viimeistelee onnistuneen ravintolakokemuksen. 

”ETS NORD on panostanut merkittävästi ammattikeittiöhuuvien tuotekehitykseen, ja on nyt Suomen johtavia toimijoita. Kattavan valikoiman ja huuvien moduulirakenteen ansiosta ETS NORDin ratkaisut istuvat niin uusiin kuin peruskorjauskohteisiin, ja sopeutuvat hyvin ravintolan konseptimuutoksiin”, ETS NORDin Suomen maajohtaja Jari Lehtonen kertoo. 

Asennus onnistuu vaikeissakin kohteissa 

Tuoteryhmäpäällikkö Marcus Hintzen uran vaativimpia kohteita oli Olympiastadion. 

”Vastaavissa kohteissa, joissa tilat ovat ahtaita, on paikan päällä koottava huuvamme toimiva ratkaisu. Huuviemme asentaminen on yhtä helppoa kuin legoilla rakentelu”, Hintze sanoo. 

Ravintola arvostaa hyvää hygieniaa 

Ravintolahenkilöstön työympäristössä ilmanvaihdon tulee toimia hyvin koko keittiön elinkaaren ajan. Kun huuvan mitoitus ja suunnittelu on tehty oikein, säilyy sisäilma raikkaana. ”Huolellisen suunnittelun merkitystä ei voi korostaa liikaa. Suunnittelupalvelumme tekee ehdotuksen keittiön ilmanvaihdosta – veloituksetta”, Hintze vinkkaa. 

Tärkeää on myös helppo huolto. Laserhitsatut saumat takaavat helpon puhtaanapidon ja huuvan hygieenisyyden. 

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen 2021