Raahe – veneilijän monipuolinen kesälomakohde


Perämeren rannalla sijaitseva Raahe on yhdistelmä kuplivaa kaupunkia ja verkkaisaa maaseutua. 

Puhtaan luonnon ympäröimässä Raahessa välimatkat ovat lyhyet, ja neljä satamaa pitävät huolen, että venepaikkoja riittää. Muutaman päivän vierailulla ehtii nauttia niin kulttuurista, saaristosta, vanhan kaupungin historiasta, vesiliikunnasta kuin shoppailustakin ja mikä tärkeintä, iloisen avuliaasta ilmapiiristä. 

Vinkit nautinnolliseen veneilylomaan Raahessa 

Täyden palvelun satama 

Terässatamasta löytyy täydet palvelut veneilijöille. Sisääntuloväylä on lyhyt ja vierasvenepaikkoja on 20. Perus tankkaus-, tyhjennys- ja makeanvedenpalveluiden lisäksi satamassa voi esimerkiksi rentoutua saunomalla, pyykit saa pestyä ja grillipaikalla voi nauttia retkieväitä. Keskustaan suuntaava voi lainata polkupyörän, mutta matka taittuu myös kävellen. Suojaisa satama varmistaa rauhaisat unet. 

Tuukka Lisko, Raahen purjehdusseura 

Sielukas Wanha Raahe 

Tarinoita täynnä oleva Wanha Raahe on yksi parhaiten säilyneistä 1800-luvun puukaupungeista. Alueella sijaitsee esimerkiksi kesäteatteri sekä kolme museota: laivanvarustajan koti Soveliuksen talossa, Pakkahuoneen museo sekä Apteekkimuseo. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan matkailuoppaiden opastettuja teemakierroksia, kuten Kummituksia ja kummajaisia. Raahessa pääsee veneellä melkein keskustaan saakka, lyhyemmän käynnin ajaksi voi kiinnittyä maksuttomasti Rantatorin laidalle Museonlaituriin. 

Terhi Eteläinen, Visit Raahe

Kesä täynnä tapahtumia 

Pienistä ja isommistakin tapahtumista nautitaan turvallisesti läpi kesän. Kausi alkaa Pekanpäivät-kotiseutujuhlilla, ja heinäkuussa nautitaan Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivistä. Paria viikkoa myöhemmin järjestetään kansainvälisesti tasokkaat Raahen Rantajatsit konsertteineen saaristossa, saleissa ja Wanhassa Raahessa. Kesäkausi päättyy venetsialaistyyppiseen Raahen Pimiät -juhlaan. Ajankohtaista tapahtumatietoa löydät koottuna Visit Raahen Facebookista. 

Terhi Eteläinen, Visit Raahe 

Lähisaariston luonto 

Yhtä kirkasta vettä kuin Raahen saaristosta ei muualta Perämereltä löydy. 50 pienestä saaresta käyntikohteiksi soveltuvat hyvin Tasku, Kalla ja Iso-Kraaseli. Viimeisimmästä löytyy tunnelmallisia majoitusvaihtoehtoja, kuten historiallinen luotsitupa. Saarelta voi vuokrata saunan, grillata eväitä polttopuilla varustetuilla tulipaikoilla sekä tutustua saaren luotopolkuihin Glopas-sovelluksen opastuksella. Oman veneen lisäksi saariin pääsee aikataulutetuillea risteilyillä tai varaamalla henkilökohtaisen kuljetuksen. 

Lisää tietoa artikkelin vinkeistä ja Raahen seudusta eli Raahen, Siikajoen ja Pyhäjoen alueesta sekä paljon muuta, kuten hauskaa tekemistä perheen nuorisolle löytyy osoitteesta www.visitraahe.fi Elämysten ostoon pääset osoitteessa www.doerz.com/ visitraahe

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika