QUANT FINLAND OY nojaa pitkään kokemukseen, mutta uudistuu jatkuvasti


Teollisuuden kunnossapidon luotettu kumppani Quant uskoo, että menestys syntyy oman henkilöstön osaamisesta ja yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksesta. Pitkän tähtäimen elinvoimaisuus vaatii kuitenkin myös muutoskyvykkyyttä. Tästä yksi konkreettinen esimerkki on tuore kumppanuus uuden sukupolven akkumateriaalien valmistajan BASF Battery Materials Finlandin kanssa.

Quant Finland Oy:n toimitusjohtaja Pekka Venäläinen korostaa, että menestys syntyy pitkästä kokemuksesta, mutta myös kehitysmielisyydestä ja osaavasta muutosjohtamisesta. 

– Osallistamme omaa henkilöstöämme muutosten tekemiseen, hehän ovat palveluntuottajina avainasemassa ja tekevät tuloksen. Organisaatio ja johto ovat ensisijaisesti mahdollistajan roolissa, hän aloittaa. 

Quantilla halutaan panostaa myös yrityskulttuuriin. Turvallisuus on yksi Quantin perusarvoista, joka ei ole ainoastaan prioriteetti vaan suoraan yrityksen DNA:ssa. Lisäksi yrityksessä uskotaan intohimoon ja ylpeyteen. 

– Tehtävämme on tehdä omien asiakkaidemme asiakkaista tyytyväisiä. Se tapahtuu, kun asiakkaamme voivat toimittaa laadukkaita tuotteita, aikataulussa ja kustannustehokkaasti. Kun onnistumme tässä, on meidän syytäkin olla ylpeitä, Venäläinen esittää. 

Asiakassuhteisiin Quantilla suhtaudutaan kumppanuuksina. Tavoitteena ei ole toimia alihankkijana, vaan yhteistyössä asiakkaan kanssa toimintaa kehittäen. Lisäksi asiakkaiden suuntaan halutaan olla mahdollisimman avoimia ja läpinäkyviä. Tässä avuksi ovat tulleet myös digitaalisten palvelujen tarjoamat mahdollisuudet. 

– Toimimme KPI-mittareiden puitteissa ja nyt asiakkaat pystyvät seuraamaan toimintaamme suoraan puhelimellaan. Avoimuus onkin asia, josta saamme asiakkailta paljon kiitosta, Venäläinen kertoo. 

Tulevaisuuden trendeihin vastaaminen itsestään selvää 

Venäläinen uskoo, että kokonaisvaltaisten teollisuuden kunnossapitopalvelujen kysyntä pysyy korkealla tasolla. Hän näkee kuitenkin, että Suomen teollisuuden kasvu tulee jatkossa erityisesti uusilta tuotantoaloilta. Quant pyrkiikin jatkuvasti tarjoamaan muuttuviin tarpeisiin osuvia tuotteita ja palvelukonsepteja.

– Quant Greenfield -konseptimme sopii hyvin käytettäväksi uudenlaisilla teollisuuden aloilla. Tästä hyvä esimerkki on tuore yhteistyömme BASF Battery Materials Finlandin kanssa. 

Kumppanuus uuden sukupolven akkumateriaalien valmistajan kanssa näyttää kirkkaasti Quantin kyvykkyyden ja halukkuuden tarjota palvelua erityisesti kestävän kehityksen periaatteita noudattaville aloille. 

Venäläisen mukaan teollisuudessa tapahtuvalla muutoksella voi olla tärkeä rooli myös tulevaisuuden osaajien houkuttelemisessa alalle. 

– Rekrytointi tulee olemaan merkittävä haaste, joten meidän täytyy saada nuoret ymmärtämään, miten perusteollisuus kannattelee Suomen taloutta. Uskon, että uudet teollisuushankkeet voivat olla tässä ratkaisuna, hän vetää yhteen. 

quantservice.com 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi