Pyhälle ainutlaatuinen tilaisuus asua vakituisesti lomamiljöössä


Lapin pienin kunta, noin tuhannen asukkaan Pelkosenniemi, on kaavoittanut uuden pysyvän asumisen alueen Pyhätunturille Suomen vanhimman kansallispuiston kainaloon. Tontteja löytyy rivi- ja omakotitalorakentamiseen. 

Pyhätunturille rakentuu uusia hotelleja, ja samaan aikaan työntekijöiden pitkäaikaisista vuokra-asunnoista on huutava pula. Moni etelän asukas puolestaan haluaisi muuttaa kirjansa Lappiin. Uusi Kanervikkokadun alue tuo helpotusta molempiin. 

”Infran ja kuituverkon rakentaminen käynnistyy tänä kesänä, ja tonteille pääsee rakentamaan syksyllä. Alueelle on suunnitteilla myös päiväkoti”, kertoo elinkeinokoordinaattori Mika Tenhunen. 

Rivitalotontit ja rakennusoikeudeltaan 200-neliöiset omakotitalotontit sijaitsevat Pyhäjärven läheisyydessä mäntykankaalla, josta avautuvat näkymät Pyhäjärvelle ja Soutaja-tunturille. Osa tonteista rajoittuu Pyhä-Luoston kansallispuistoon, ja kaikki ovat lähellä ulkoilureittejä ja laskettelurinteitä. Myyntiin ja rakennettavaksi tulee myös asuinkerrostalojen korttelialue sekä tontteja liike-, toimisto- ja palvelutiloja varten. 

”Jos muutto kiinnostaa, niin Pelkosenniemeltä löytyy töitä muun muassa matkailu- ja sosiaalialalla. Lähikuntiin on myös helppo pendelöidä, eikä ruuhkia ole”, kertoo kunnanjohtaja Päivi Vauhkonen. ”Olen iloinen, että saan tehdä töitä maisemissa, joihin muualta Suomesta tullaan lomalle.”

Pyhätunturilla on nyt myynnissä tontteja vakituiseen asumiseen. Ne sijaitsevat Pyhäjärven läheisyydessä mäntykankaalla, josta avautuvat upeat näkymät Pyhäjärvelle, Pyhätunturille ja Soutaja-tunturille. Kuva: Päivi Vauhkonen

Lisätietoja tonteista: www.pelkosenniemi.fi tai kunnan tekninen johtaja Panu Leinonen, puh. 040 487 2445

Jaa tämä artikkeli


Tulevaisuuden Suomi