PwC on mielenkiintoisten mahdollisuuksien talo myös IT-AMMATTILAISILLE


Kuvateksti: Juha Remes ja Anne Hintzell ovat löytäneet ammatillisen ja henkisen kodin PwC:ltä.

Anne Hintzell ja Juha Remes ovat esimerkkejä siitä, kuinka taloushallinnon konsultoinnin yhtenä suurista tunnettu PwC tarjoaa monipuolisia urapolkuja myös digitalisaation osaajille.

Globaalisti operoiva PwC-ketju työllistää Suomenkin yli 1200 ammattilaista. Ydinliiketoiminnan osaajien lisäksi PwC:llä työskentelee kasvava joukko digiosaajia, jotka ovat osaltaan tukemassa yrityksiä liiketoiminnan kehittämisessä digitalisaation avulla. Kerromme nyt kahden IT-ammattilaisen tarinan, jotka ovat löytäneet ammatillisen ja henkisen kodin PwC:ltä. 

Anne Hintzell liittyi PwC:n vahvuuteen vuonna 2018 mielenkiintoisella tavalla. Tuolloin hän työskenteli yliopistomaailmassa tietoturvapäällikkönä. Hintzell on koulutukseltaan tietojenkäsittelytieteen maisteri, jonka osaamisalueisiin kuuluu kyberturva ja ICT-arkkitehtuuri. 

”Olin edellisessä työpaikassani tyytyväinen merkitykselliseen ja vahvan arvopohjan työhön. Tapasin kuitenkin Nordic Business Forumissa PwC:n riskienhallintayksikön vetäjän, joka keskustelujen jälkeen houkutteli minua tänne”, Hintzell muistelee tuloaan PwC:lle. ”Koska minulla oli halu haastaa itseäni sekä nähdä muunlaisia organisaatioita ja maailmaa pöydän toiselta puolelta, tartuin tarjoukseen. PwC on työurani ensimmäinen konsulttitehtävä.” 

Sittemmin Hintzell on päässyt PwC:llä etenemään nopeasti parikin porrasta ylemmäksi ja työskentelee tällä hetkellä Directorin roolissa, Cybersecurity Consulting -tiimin vetäjänä. 

Juha Remes puolestaan on 1980-luvulta lähtien IT-alalla ollut konkari ja yrittäjä, joka on työskennellyt eri tehtävissä ja yrityksissä yli 80 maassa. Hän tuli PwC:lle pari vuotta sitten. Remes on työssään erikoistunut 5G:hen ja toimii Senior Managerin roolissa PwC:n Risk Assurance & Compliance -liiketoimintayksikössä. 

”Minulla on taustalla sekä kaupallinen että tekninen korkeakoulututkinto sekä lisäksi erilaisia sertifikaatteja hallitusammattilaisen ja toimitusjohtajan pätevyydestä IT-alan todistuksiin”, Remes luettelee. 

”Työurallani olen toiminut esimerkiksi kahden suuren kv-yrityksen liiketoimintayksikön vetäjänä Suomessa ja ulkomailla sekä useamman pienemmän yrityksen toimitusjohtajana ja omistajana. Parhaimmillaan minulla oli satoja alaisia.” 

PwC:lle Remeksen houkutteli mahdollisuus keskittyä olennaiseen: ”Pääsin täällä asiakastyöhön puhtaasti keskittyvään rooliin ilman esimiesalaisvastuuta, missä onnistumista tukevat tunnettu brändi sekä minun ja tiimini kokemus.” 

Haasteita tarjolla sekä nuoremmille että kokeneemmille IT-ammattilaisille 

PwC etsii jatkuvasti kehittyvässä työyhteisössä ja uusimpien teknologioiden parissa työskentelystä kiinnostuneita IT-ammattilaisia. Alan koulutustaustaa tarvitaan, mutta tärkeintä on oikeanlainen asenne: 

”Esimerkiksi kyberturvaan erikoistuvalla on hyvä olla ymmärrystä tekniikasta, tietoverkoista ja järjestelmistä eli hyvä pohja, jolle syvempää kompetenssia voidaan rakentaa. Eniten kyse on kuitenkin siitä, että aihe ja uuden oppiminen kiinnostavat”, Hintzell miettii. 

”Useimpia asioita ei opi kuin tekemällä. Kun itse listaan oppimiani asioita, kerron tehdyistä projekteista. Varsinkin uran alkuvaiheessa kannattaa hakeutua rahan sijasta mielenkiintoisiin ja haastaviin tehtäviin, jotka tuovat ajan mittaan työuralla etenemisen ja palkkakehityksen mukanaan”, Remes lisää. 

Hintzellin ja Remeksen mukaan yleiset työsuhde-edut etätöineen ja erilaisina joustoineen on kunnossa PwC:llä: ”Tarjolla on paljon vastuita ja vapauksia. Hierarkia on matala ja meillä on myös paljon kansainvälistä yhteistyötä konsernin sisällä. Varsinkin nuorempia ehkä kiinnostaa se, että täällä on hyviä juhlia ja yleisesti rento meininki.” 

”Suomessa ei aina tunneta, että PwC on näin vahva digiosaajatalo, mutta olemme monella sektorilla kärkitoimijoita kansainvälisesti. Tätä puolta vahvistetaan koko ajan Suomessakin”, Hintzell ja Remes summaavat. 

Tutustu tarkemmin: www.pwc.fi

Jaa tämä artikkeli


Suomen Kiinnostavimmat Työnantajat