PUUTTUUKO NUORELTASI OPISKELUPAIKKA?


On taas se aika vuodesta, jolloin yli 100 000 suomalaista nuorta kuulee, että ei tullut valituksi korkeakouluun. Suurin osa heistä kuulee tämän jo vähintään toista vuotta peräkkäin. Voi vaan miettiä, mitä tämä tekee nuoren psyykelle, urakehityksestä puhumattakaan. 

Ankara ennakkokarsinta ei ole ainoa vaihtoehto valita opiskelijoita korkeakouluihin. Maailmalla on monia maita, joissa lähes kaikki halukkaat saavat aloittaa opinnot ja ne opiskelijat, jotka suorittavat vaadittavat opintosuoritukset, valmistuvat. 

Ulkomaisista yliopistotutkinnoista onkin tullut yleinen vaihtoehto myös Suomen työmarkkinoilla. Parhaillaankin noin 8 000 suomalaista suorittaa ulkomaista tutkintoa. Ulkomaisen tutkinnon voi nyt suorittaa myös kokonaan Suomessa opiskellen. HELBUS Helsinki School of Businessissa voi suorittaa englantilaisen yliopiston University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin (Bachelor of Arts (Hons) in Business and Management) tutkinnon. 

Opiskelupaikan saaminen HELBUSissa ei edellytä pääsykokeen suorittamista tai huippuarvosanoja todistuksissa, vaan hyväksymme hakijan, jos uskomme hänellä olevan kyky ja motivaatio suoriutua opinnoistaan. Suomessa opiskeltu University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin tutkinto pitää nuorelle ovet avoinna moneen suuntaan. Tutkinnolla työllistyy mainiosti ja voi halutessaan jatkaa opintojaan suomalaisten yliopistojen kauppatieteiden maisterin ohjelmissa. 

Tahtomatta pidetty välivuosi tulee myös yllättävänkin kalliiksi, kun huomioi työuran viivästymisestä aiheutuvan menetetyn palkan. Kauppatieteistä valmistuneen nettopalkka on yli 30 000 euroa uran ensimmäisenä vuonna. Välivuoden aiheuttama menetys on siis suurempi kuin University of Northamptonin koko kandidaatin tutkinnon lukukausimaksut yhteensä (28 230 €). HELBUSin luokkaopetuksen opiskelija voi myös hakea Kelan opintotukia ja opintolainaa yhteensä noin 20 000 euroa, eikä vanhempien maksamista nuoren lukukausimaksuista ei peritä lahjaveroa. 

HELBUSin opiskelijat ja heidän vanhempansa ovat tyytyväisiä ratkaisuunsa. Monesta perheestä onkin jo useampi kuin yksi henkilö opiskellut HELBUSissa. 

Syyskuussa alkavaan University of Northamptonin kauppatieteiden kandidaatin Suomen ohjelmaan ehtii hakea aina heinäkuun 2020 loppuun asti. 

Katso lisätiedot tai kysy lisää: 

Kari Jääskeläinen 
040 501 7627 
kari.jaaskelainen@helbus.fi 

www.helbus.fi 

Jaa tämä artikkeli


Koulu, oppiminen