Puutaloelämää mahdollisimman monelle – vastuullisesti


BoKlok on asumisen konsepti, jonka ovat kehittäneet yhdessä Skanska ja IKEA. Ensimmäiset Turun BoKlok-kodit rakennetaan Kärsämäen viihtyisälle pientaloalueelle. 

BoKlokin tavoitteena on rakentaa parempaa yhteiskuntaa mahdollistamalla kestävän kehityksen mukainen asuminen yhä useammalle. 

”Vastuullisuus näkyy BoKlokissa monin tavoin. Ympäristövastuullisuus alkaa siitä, että rakennamme kotimme puusta valmiiksi tilaelementeiksi tehtaan sisätiloissa, mahdollisimman vähäisellä ympäristövaikutuksella ja materiaalihukalla. Tavoitteemme on olla hiilineutraaleita vuoteen 2030 mennessä. Lisäksi rakennamme alueille, jotka ovat mahdollisia monille, ja joissa on hyvät julkiset yhteydet sekä pyörätiet”, kertoo BoKlok Suomen maajohtaja Kati Valtonen. 

”Asumiskustannuksissa näkyvät fiksusti suunnitellut neliöt ja muut energiatehokkaat ratkaisut. Kotimme ovat tehokkaita ja toimivia ilman turhia lämmitettäviä neliöitä, mikä on osa energiatehokkuutta ja materiaalitehokkuutta”, Valtonen jatkaa. 

Vastuullisuus näkyy myös mahdollistamalla asukkaiden yhteisöllisyys. Esimerkiksi As. Oy Turun Puusepän piha-alueella on huomioitu asukkaiden kohtaamispaikkoja, kuten yhteinen viljelyspalsta ja leikkialue. Lisäksi taloyhtiöstä löytyy yhteinen pihasauna. 

”Puuseppä on ensimmäinen BoKlok-kohteemme Turussa, ja IKEA Raision tavaratalossa on mahdollisuus tutustua BoKlok-kaksiota muistuttavaan esittelytilaan. Tervetuloa tutustumaan!” 

Tutustu tarkemmin: www.boklok.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi