Puumala – Saimaan sydän


Puumalansalmi yhdistää eteläisen ja pohjoisen Saimaan vesireitit ja palveluidensa puolesta Puumala onkin täydellinen huoltoseisaus veneilijöille. Upeasta luonnosta ja sydämellisestä ilmapiiristä kannattaa kuitenkin nauttia muutamia päiviä. 

Puumalaa ympäröi lukemattomat Saimaan saaret, rantaviivaa on tuhansia kilometrejä ja komeuden kruunaa kirkas vesi. Satamasta löytyy niin tankkausmahdollisuus, juomavesi, sauna kuin pyykkipalvelutkin. Päivittäis- ja erikoistavarakaupat, apteekki sekä muut peruspalvelut sijaitsevat lähellä rantaa. 

“Fiilis on kesäisen hyväntuulinen ja tunnelmaa on luonnehdittu välimerelliseksi”, kuvaa Tuula Vainikka, Puumalan kunnan markkinointipäällikkö. 

Aktiviteetteja joka makuun. Puumalassa on pay and play -golfkenttä ja pallopeleistä nauttiville niin tenniskenttiä kuin rantalentistäkin. Läpi kesän alueella järjestetään tapahtumia, kuten heinäkuinen Saimaan Höyrylaivaregatta sekä sataman elävän musiikin letkeät lauantait. Siltatornin tasanteelle avautuneessa uudessa viinibaarissa voi rentoutua ja nauttia ilta-auringossa lasillisen kuplivaa. 

“Rannassa on useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia herkkuja, kuten Puumalan Poijun tai Kalakontin tuoretta kalaa. Myös Ville Haapasalon hatsapurit ovat varma valinta”, Vainikka vinkkaa. 

Musiikin ystävien kannattaa piipahtaa Nestorinrannassa, jossa on saanut alkunsa Junnu Vainion kappale Vanhoja poikia viiksekkäitä. Kappale kertoo paikallisesta, viulua soittaneesta Nestori Reposesta. Kahvilan herkullisia lettuja nauttiessa voi ihastella maisemia sekä tervehtiä norppaa ja Nestori Miikkulaisen patsasta. 

Puumalan satamat löydät osoitteesta www.veneilysaimaa.com

Oletko jo vieraillut Saimaan Geopark-kohteissa? 

Keväällä UNESCO Global Geopark -statuksen saanutta Saimaa Geoparkia ei kannata ohittaa. Upea luonto, vaihtelevan saaristoinen maisema jylhine kallioineen, mäntymetsineen, kapeine reitteineen on jotain, mitä sanat eivät riitä kuvaamaan. Muutamia Puumalan poimintoja ovat: 

Lohkaremaastoisesta Sahanlahdesta löytyy hulppea vierasvenesatama, Saimaa Gastronomy -teemailtoja, rantamakasiiniin live musiikkia – unohtamatta jännittäviä luolia. 

Upeassa Rokansaaressa on geologisten kohteiden, sodanaikaisten vallihautojen lisäksi upeita hiekkarantoja sekä useita henkeäsalpaavia sisälampia. 

Idyllisellä Liehtalanniemen museotilalla pääsee rapsuttelemaan lampaita ja ruokkimaan kanoja. Ympäristön luontopolulla voi nauttia vehreästä luonnosta tai reippailla ravintola Niinipuun tunnelmalliselle vintille Emännän pitopöydän -herkkujen ääreen. 

https://www.saimaageopark.fi/ 

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika