Pub Ludvig on viski- ja konjakkikeidas keskellä Helsinkiä


Pub Ludvig on noussut Helsingin pubikulttuurin puheenaiheeksi. Premium-alkoholeihin panostavan pubin harvinaisuus on viskeille ja muille tisleille pyhitetty holvi, johon asiakas voi hankkia oman pullonsa. 

Korkeavuorenkadun ja Ludviginkadun kulmassa on paikka, jonka viskin ystävät tuntevat. Vuonna 1885 valmistuneen uusrenessanssirakennuksen kellarista löytyy Pub Ludvig, kunnianosoitus helsinkiläiselle pubikulttuurille. Tunnelmallinen valaistus, pitkä baaritiski ja sisustuksessa hyödynnetty nahka luovat oivat puitteet autenttiselle pubikokemukselle. 

Syksyllä 2019 avatun pubin ravintoloitsija Juho Suomi korostaa, että jokainen laadukkaista juomista ja ruoista nauttiva on tervetullut Ludvigiin. Vihkiytyneimmille tisleiden ystäville Ludvigista löytyy kuitenkin erikoisuus: holvi, jossa säilytetään vain asiakkaiden omistamia laatutisleitä. Saadakseen pullon holviin asiakkaalta ei vaadita kuin kiinnostusta tisleitä kohtaan sekä sopiva määrä valuuttaa. 

”Holvista löytyy muun muassa eksklusiivista Rémy Martinin Louis XIII -konjakkia, jonka valmistuksessa on käytetty 1200 eaux-de-vie-tislettä. Vanhimmat tisleet ovat kypsyneet tammitynnyreissä peräti 100 vuotta. Muita suosikkeja ovat esimerkiksi maailman arvostetuimpiin viskeihin kuuluvan Glenfiddichin ja craft-tislaamo Balvenien iäkkäät single malt -viskit”, Suomi kertoo. 

Syitä ostaa oma pullo holviin on Suomen mukaan monia. Yksi tärkeimmistä on yhteisöllisyys. Oma pullo luo mahdollisuuden kutsua ystäviä tai liikekumppaneita nauttimaan illasta laatutisleiden parissa. 

”Idea syntyi tunnesiteestäni laadukkaita viskejä ja konjakkeja kohtaan. Halusin luoda ihmisille tilan, jossa voi jakaa ikimuistoisia kokemuksia laatujuomien äärellä”, Suomi sanoo. 

Idea on ajankohtainen silent luxuryn noustua ilmiöksi erityisesti koronan myötä. Kuluttajat arvostavat yhä enemmän tuotteiden laatua, tarinaa ja valmistustapoja pelkän näyttävyyden sijaan. 

Tutustu tarkemmin: publudvig.fi

Jaa tämä artikkeli


Ruoka & Viini