Prysmian Group panostaa monimuotoiseen työyhteisöön


Maailman johtava energia- ja tietoverkkokaapelikonserni Prysmian Group on ottanut yhdeksi kestävän kehityksen tavoitteekseen sukupuolten tasa-arvon tukemisen. Yritys näkee, että monimuotoinen ja kaikkia arvostava työyhteisö toimii paremmin ja on selkeä kilpailuetu. 

Prysmian Groupin johtava asema luo konsernille mahdollisuuden olla myös edelläkävijä, niin korkean teknologian kuin arvojohtajuuden osalta. “Olemme tiedostaneet, että globaalina toimijana on tärkeää panostaa henkilöstön monimuotoisuuteen yhtä lailla sukupuolen, ikäjakauman kuin taustan osalta. Haluamme rakentaa työkulttuuria, jossa kaikkia kunnioitetaan ja arvostetaan”, kertoo Prysmian Group Finland Oy:n HR-johtaja Aija Virtanen.

Konsernin kestävän kehityksen tavoitteet perustuvat osin YK:n kestävän kehityksen 17 tavoitteelle, joista tasa-arvo on yksi. “Side by side -ohjelmamme kehittää työyhteisömme inklusiivisuutta. Osa ohjelmaa on naisjohtajien määrän kasvattaminen sekä naisia tukeva rekrytointipolitiikka.” Yritys näkee tämän myös kilpailuetuna. “Monimuotoiset työyhteisöt ovat tutkitusti toimivimpia. Tämä tekee meistä myös halutun yhteistyökumppanin. Yhtä lailla me haluamme tehdä töitä niiden kanssa, jotka jakavat arvomme.” 

Prysmian Group Finland Oy:n HR-johtaja Aija Virtanen.

Aitoja tekoja 

Prysmian Groupille tasa-arvon edistäminen näkyy käytännön tasolla. ”Graduate-ohjelmamme avulla vastavalmistuneet naiset pääsevät kiinni korkean teknologian alalle. Itse olen mukana Get to know her -mentoriohjelmassa, jossa eri-ikäiset naiset Pohjois-Euroopan alueelta voivat jakaa näkemyksiä ja nuoremmat saavat mentorointia kokeneilta johtoryhmän jäseniltä”, Virtanen esittelee. 

Virtanen haluaa korjata käsitystä siitä, että naisjohtajuus erityisesti HR:ssä tai viestinnässä olisi muita liiketoiminnan johtajuusalueita pehmeämpää. “Nämä osa-alueet ovat aivan yhtä lailla liiketoiminnan kovaa ydintä. Itse johtoryhmän jäsenenä koen, että meillä ratkaisevat ainoastaan asenne ja teot”, hän toteaa. 

Virtanen haluaa kannustaa naisia myös hakeutumaan korkean teknologian pariin. 

“Teknologiateollisuus, esimerkiksi kaapeliteollisuus on naiselle hyvä työympäristö. On itsestä kiinni, kuinka pitkälle alalla haluaa edetä, mahdollisuuksia on paljon.” 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi