Postipuistosta pääsee luontoon ja kaupunkiin yhtä helposti


Kuva: Fira on Postipuiston merkittävimpiä rakentajia. Nyt ennakkomyynnissä olevasta taloyhtiö As Oy Helsingin Eloisasta tulee olemaan loistavat näköalat. Firan Valtteri Partanen ja Ayala Maimon esittelevät vuosien 2023–2024 vaihteessa valmistuvaa kohdetta.

Helsingin Pasilan alueelle on nousemassa asuinalue, jossa korostuvat vehreä ympäristö ja yhteisöllisyys. Postipuisto sijaitsee liikenteen risteyskohdassa, lähellä kaikkea. 

Pohjois-Pasilaan on tällä hetkellä rakentumassa modernia kaupunkirakentamista edustava Postipuiston asuinalue, jonka asukkaat pääsevät nauttimaan luonnosta suoraan kotioveltaan. Luonto on todella lähellä, sillä alue rajautuu suoraan Helsingin Keskuspuistoon. Postipuistosta on hyvät kulkuyhteydet, koska se on liikenteellisessä risteyskohdassa ja Pasilan, Ilmalan ja Käpylän juna-asemien läheisyydessä. 

Yksi voimakkaasti rakentuvan alueen merkittävimmistä rakentajista on Fira Oy. Asukaspalautteessa kiitelty ja toiminnassaan innovatiivinen Fira rakentaa erityisesti pääkaupunkiseudulla. Yksin viime vuonna viihtyisiä asuntoja valmistui 561. 

Fira on rakentamassa alueelle muun muassa Postipuiston Hehku -kokonaisuutta, johon kuuluu kaksi taloyhtiötä: As Oy Helsingin Eloisa ja As Oy Helsingin Idylli. Molempien taloyhtiöiden ennakkomarkkinointi on nyt alkanut. 

”Kohteissa on monipuolinen asuntojakauma aina yksiöistä perheasuntoihin erilaisilla huonejaoilla tai terassityypeillä. Helsingin Eloisasta on upeat näköalat ja Helsingin Idylli taas on kuin pesä sisäpihan suojassa”, kertoo Firan kuluttajamyyntipäällikkö Ayala Maimon. 

Taloyhtiöiden arvioitu valmistumisaika on vuosien 2023–2024 vaihteessa. Aikaisemmat Firan alueelle tekemät rakennusprojektit, kaksi vuokrataloyhtiötä, ovat jo valmistuneet – edellä aikataulusta. 

Postipuiston Hehkun taloyhtiöiden lisäksi Fira rakentaa parhaillaan alueelle ryhmärakennushankkeena toteutettavaa asuinkerrostaloa, parkkitaloa sekä kaikille alueen asukkaille yhteiskäyttöön tulevaa Postivarikko-yhteisötaloa. 

”Veistokselliseen rakennukseen tulee muun muassa liikuntakeskus, kirjasto, etätyötiloja ja kahvila. Postivarikkoon tulee myös erilaisia harrastustiloja”, kertoo Postipuiston alueen asuntorakentamisen projektipäällikkö Valtteri Partanen. 

Postivarikko aukioineen tuleekin olemaan alueen aktiivinen keskus, joka kannustaa yhteisölliseen tekemiseen. 

Tutustu asuntoihin: Fira.fi/postipuistonhehku

Jaa tämä artikkeli


Asuminen Rakentaminen