Positiivisia viboja arkipäivään


Sara aloitti Salatut elämät –tv-sarjassa näyttelemisen 16-vuotiaana ”Pepin” roolissa. Kuvauksista löytyi tuleva puoliso Mikko Parikka ja nyt pariskunnalla on jo kaksi pientä lasta sekä omakotitalo rakenteilla. He elävät siis aika lailla unelmaelämää – vai elävätkö?

”Jokainen, jolla on 3- ja 5-vuotiaat lapset ja päiväkotirumba osana arkea tietää, että välillä eteen tulee tosi ikäviä päiviä. Mutta minun filosofiani on poimia jokaisesta päivästä iloisia asioita ja kertoa arjen asioista positiivisella otteella. Näin saan jakaa inspiraatiota ja iloa muillekin”, Sara kertoo.

Sara teki tämän vuoden alussa monen mielestä yllättävän päätöksen jäädä 11 vuoden jälkeen pois Salatuista elämistä. ”Olin tehnyt sitä työtä jo niin kauan. Päätös helpotti huomattavasti arjen aikatauluttamista. Nyt ehdin olla enemmän lasten kanssa ja valmistaa hyvää kotiruokaa ”, Sara iloitsee ja kertoo pitävänsä arkielämästä paljon.

Päätöksen ymmärtää vielä paremmin, kun kuulee pariskunnan nykyisestä projektista. ”Rakennamme itse suunnittelemaamme hirsistä omakotitaloa.”

Rakennusprojekti tuo stressiä arkeen. Ylisuorittajaksi tunnustautuva toimelias Sara yrittää välttää mahdollisimman paljon suorituspaineiden muodostumista ja panostaa henkisten akkujensa lataamiseen. ”Ulkoilu luonnossa on minulle tärkeää, sekä lasten kanssa että välillä yksin koiran kanssa. Myös hyvä kotiruoka tuo iloa päivään. Tällä hetkellä bravuurinani on uunilohi ja juurekset.”

Perinteiset latautumistavat sopivat Saralle paremmin kuin esimerkiksi ohjattu mindfulness. ”Pelkään, että siinäkin lähtisin suorittamaan. Ainakin nyt tässä elämänvaiheessa perinteinen metsäretki meikittömänä päivänä tuntuu parhaalta.”

Saralla on iso lähipiiri, josta hän ammentaa voimaa. ”Minulla on iso perhe, sisaruksia ja heidän lapsiaan, joiden kanssa oleilemme paljon leppoisasti yhdessä. Siksi uuteen kotiimme tuleekin iso olohuone-keittiö –alue ja takka.”

Hetkessä elämisen taito on Saralla hallussa. ”Parasta on, kun saa hakea lapset päiväkodista ja he ”pälättävät” päivän tapahtumista ja siitä, miten kokevat maailmaa”, Sara hymyilee.

Sara Parikka on yrittäjä, suosittu life style -bloggaaja ja Salatut elämät -tv-sarjasta tunnettu näyttelijä. Häneltä ilmestyi viime vuonna kirja 365. Ilon ja inspiraation vuosi (WSOY).

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Lifestyle