Porkkalan Marina


Porkkalanniemen kärjessä tapahtuu taas. Monen hiljaisen vuoden ja vuosikymmenen jälkeen Porkkala Merikylässä puhaltavat uudet tuulet. Aluetta kunnostetaan nyt suunnitelmallisesti ja uusia palveluita on jo tarjolla. Merellisyys ja kuuluisat ympärillä olevat luontopolut mahdollistavat monenlaisia aktiviteetteja. Uudet yrittäjät ovat matkassa pitkällä tähtäimellä: “Porkkala on historiallinen, upea kohde. Olemme innoissamme, että saamme olla kehittämässä sitä tästä eteenpäin, sanovat yrittäjäpariskunta Nora ja Mika Harlo. 

Palvelut 

“Tänä vuonna meillä tärkein kehityskohde on ehdottomasti Klubi-ravintolamme ja sen palvelut. Keittiömme huippuammattilaiset takaavat tasokkaan ruoan. Olen erittäin ylpeä siitä laadusta mitä voimme asiakkaille tarjota”, sanoo Nora. Kaupan lisäksi Porkkalassa veneilijöille on vierasvenesataman palveluiden lisäksi tilaussauna. 

Uutuutena ovat vuokrattavat sähköpyörät. “Ympärillämme on Kirkkonummen kunnan toimesta kunnostettu kilometreittäin upeita luontopolkuja ja teitä. Uutuutena halusimme tarjota sähköpyöriä, joilla on mukava pyöräillä luonnon keskellä.” satamakapteeni Mika kertoo. 

Tapahtumat 

Kesän jokaisena viikonloppuna Porkkala Sessions tarjoaa laadukasta musiikkia valtakunnan huippumuusikkojen toimesta. Kesälle kiinnitettyinä ovat jo Sami Saari, Osmo Ikonen, Einö Grön ja moni muu artisti. “Sessions on nimenomaan huikeiden muusikoiden luomia tapahtumia. Esiintymässä on aina taidokkaita ykkösmuusikoita, joista vieraamme saavat nauttia. Olen todella tyytyväinen tämän vuoden musiikilliseen kattaukseen ja luulenpa että Sessions-illoista tulee ikimuistoisia.”, toteaa Mika ja jatkaa vihjaillen “Yllätyksiäkin tullaan näkemään. Koskaan ei tiedä kuka muu lavalle nousee.” Pandemian rajoitukset huomioidaan, jotta tapahtumista on turvallista nauttia. “Koska esiintymiset ovat ulkotiloissa ja asiakastilaa riittää, uskon että tänä poikkeusaikanakin voimme toimia melko normaaliin tapaan.” 

Muitakin teemoja kesälle on. “Possujuhla, The Burger Madness ja Venetsialaiset ovat viikonlopputeemojamme” , kertoo Nora “Lisäksi veneen pohjapesua on tarjolla joka keskiviikko.” 

Kuva: Ilkka Jouhki

Sijainti 

Meriteitse Porkkalan sijainti on varsin mainio. Helsingin ja Espoon suunnasta tulevalle veneilijälle väylän varrella suojaisen niemen takana oleva Porkkalan pienvenesatama on hieno päiväretken kohde. “Aika paljon meille tulee vierailulle venekuntia nimenomaan Helsingin ja Espoon satamista. Hankoon on sen verran pidempi matka, että yhden päivän matkakohteeksi Porkkala on oikeastaan aika ihanteellinen. Toki meille muualtakin veneilijöitä saapuu, myös ulkomailta”, toteaa satamakapteeni Mika Harlo. 

Perille pääsee myös maanteitse Kirkkonummen kohdalta Porkkalantietä noin 15km kaunista, polveilevaa tietä pitkin. Se onkin osoittautunut suosituksi pyöräilijöiden ja motoristien suosimaksi reitiksi. 

Marinan kesä 

Porkkala palaa jälleen eteläisen Suomen satamakartalle. Erinomainen ravintola, monipuoliset palvelut ja jokaviikkoiset tapahtumat tarjoavat hyvän syyn vierailla historiallisessa Porkkalan Marinassa. Kauden tapahtumakalenteri elää jatkuvasti, sitä kannattaa käydä katsomassa Porkkalan Marinan Facebook-sivulla. “Toivotan kaikki uudet ja vanhat vieraat tervetulleeksi. Tehdään tästä yhdessä hieno kesä”, hymyilee Nora. 

porkkalanmarina.com

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika