Poppareita trangialla – Ylöjärven kesäretkeilijän vinkit onnistuneisiin kesäpäiviin


Säästä viis, Ylöjärvellä on satoja ihania retkikohteita yksin tai joukolla koluttaviksi. Ylöjärven oma kesäretkeilijä Ella Huhtanen viettää kesänsä kiertäen Ylöjärveä. Seuraa Ellan kohdevinkkejä Instagramissa ja visitylojarvi.fi-sivustolla.

Jos tiedät Ylöjärveltä Eppu Normaalin, Seitsemisen kansallispuiston ja Teivon raviradan, olet tuskin raapaissut pintaa. Yllättävän suuri Ylöjärvi pursuaa ihania retkeilymahdollisuuksia ja inspiroivia matkailukohteita ja niitä kaupungin oma kesäretkeilijä Ella Huhtanen kiertää tänä kesänä.

Tamperelaisopiskelija liikkuu milloin reppu, milloin rinkka selässään kännykässään Ylöjärvi retkelle -karttapalvelu. Luonto- ja kulttuurikohteiden lisäksi karttaan on merkitty historiallisia kohteita, melontareittejä, nuotio- ja yöpymispaikkoja sekä ankkuri- ja rantautumispaikkoja.

”Vitsi, miten hirmuisen paljon ihania paikkoja täällä on enkä ole tiennyt näistä mitään”, Ella huokaisee ja kaataa popcornin siemenet trangiaan eli pieneen kaasukäyttöiseen retkikeittimeensä, josta on tänä kesänä kovaa vauhtia tulossa hänen paras kaverinsa. ”Parasta on, että voin vaikka välillä ottaa retkelle mukaan lähileipomon kotitekoista pizzaa ja nauttia sitä rantakalliolla, jos siltä tuntuu.”

Mitään pakkoa tai koodia luonnossa liikkumisessa ei ole – kunhan ei roskaa, kunnioittaa jokamiehen oikeuksia ja huomioi metsäpalovaroitukset. ”Kännykkä on tosi hyvä apuväline suunnistuksessa ja itse poimin Ylöjärvi retkelle -karttasovelluksesta koko ajan uusia kohteita”, Ella intoilee. ”Ella on hyvä esimerkki nuoremman polven retkeilijästä, joka haluaa välillä yöpyä teltassa metsässä ja välillä esimerkiksi Peltomäki Resortin clamping-alueella”, kertoo Ylöjärven kaupungin viestintäpäällikkö Tiina Helminen.

”Ylöjärvellä on paljon pieniä matkailualan palveluyrityksiä, jotka tarjoavat kausittaista Bike&Boat-, majoitus- sekä ruokailupalveluita kesämatkailijoille, lisää asiakkuuspäällikkö Tanja Vuori Ylöjärven Yrityspalvelusta.

”Seuraavaksi aion yöpyä saaressa jurtassa ja kierrellä Järvien reitiltä Näsijärveä kajakilla ja patikoiden. Sadepäivinä käyn kotiseutumuseossa ja Peronsaarella saunomassa ”, Ella suunnittelee.

Loppukesästä trangiaruuan kaveriksi poimitaan matkan varrelta parasta superfoodia, mustikoita. Miltähän muuten mustikka-popparit maistuisivat?

Ylövertaisia retkivinkkejä

Seitsemisen kansallispuisto

Kaikenikäisille ja -kuntoisille sopiva, monien erilaisten luontotyyppien tyyssija Kurussa Pohjois-Ylöjärvellä.
luontoon.fi/seitseminen

Ylöjärvenharju ja Pikku-Ahvenisto

Laaja harjualue reippailuun Ylöjärven keskustan tuntumassa, lähellä Tampereen rajaa. Pikku-Ahveniston järven ympäri kiertää perheen pienimmille soveltuva luontopolku.
ylojarvi.fi/ulkoilu-ja-retkeilyreitit

Räikänpuisto

Bussilla biitsille. Monien palvelujen kesäkeidas Ylöjärven keskustassa.
ylojarvi.fi/raikka

Retkelle-karttapalvelu

Minne retkelle? Katso kartalta! Yli 250 retkikohdetta Ylöjärvellä.
ylojarvi.fi/retkelle

#visitylöjärvi

Seuraa Ylöjärven kesäretkeilijää Visit Ylöjärven Instagram-tilillä ja kerro meille omista seikkailustasi Ylöjärvellä. Kaiken matkailutiedon kokoaa yhteen visitylojarvi.fi-sivusto. Tapahtumat löydät kalenterista ylojarvi.fi/tapahtumat.

Jaa tämä artikkeli


Lifestyle