Poppamies on valmiina kaikkien aikojen grillikesään


Kymmenen vuotta suomalaisten elämää maustanut Poppamies on tuonut kesäksi markkinoille totuttua kevyemmät Chipotle- ja Sriracha burgerikastikkeet, joissa osa öljystä on korvattu kasvismassalla.

”Maku on entistäkin herkullisempi”, Marko ”Poppamies” Suksi suitsuttaa. Uutuuksia löytyy myös BBQ-kastikkeista, majoneeseista sekä dipeistä: ”Herkullisuuden salaisuus on tuoreiden raaka-aineiden käyttö niin pitkälle kuin mahdollista.”

Kesän kokkailuun kuuluu ehdottomasti grillaus, josta Suksi saa tasaisesti kysymyksiä. Toiveisiin on vastattu ja tulevan kesän ajan Poppamies julkaisee YouTube-kanavallaan viikoittaisen grillauskoulun, josta saa vinkkejä niin grillauksen perusteisiin, kuten säätöihin tai hiilloksen lämpötiloihin, kuin kokeneemman grillaajan kikkailuun.

”Tästä tulee kaikkien aikojen grillikesä! Grillataan ihan kaikkea ja testataan uusia makumaailmoja, eikö niin?” Suksi kannustaa. Poppamiehen perusajatukseen kuuluu ruuanlaiton helpottaminen, joten nettisivuille on kerätty laaja reseptipankki, johon uusia ohjeita ilmestyy viikoittain. Kannattaa käydä vilkaisemassa!

Chipotle Burger

Ainekset

400 g Naudan jauheliha (17%)
Pekonia
Sämpylöitä
Poppamies Chipotle Dip Burger Saucea
Poppamies Savuinen Aioli Majoneesia
Punasipulia
Tomaattia
Rucolaa
Maustekurkkua

Valmistus

1.Pilko ylikypsä pekoni silpuksi ja sekoita jauhelihan sekä 1,5 rkl Burgers & Ribs RUB -mausteseoksen kanssa. Muotoile 2–4 pihviksi.

2.Grillaa pihvejä suoralla tulella (150°C) 2–3 min per puoli. Kääntämisen jälkeen aseta cheddar-juustoviipaleita pihvien päälle.

3.Pursota hampurilaissämpylän pohjaan Savuinen Aiolia ja kanteen Chipotle Dip Burger Saucea. Lado sämpylälle salaattia, punasipulia, pihvi, maustekurkku- ja tomaattiviipaleet. Aseta kansi päälle ja nauti ranskalaisten kanssa.

Kaipaatko vegaanivaihtoehtoa? Käy tutustumassa Poppamiehen reseptipankin suosittuun Nyhtöbansku Burgeriin!

Poppamiehen Chilihauki

Ainekset

Haukifile
Poppamies Louisiana Cajun- tai Sriracha RUB-maustetta
Tilkka öljyä
Poppamies Blackberry chilikastiketta

Valmistus

  1. Valele haukifile öljyllä ja ripottele RUB-maustetta molemmin puolin filettä, 1–1,5 rkl/500g haukea kohden. Anna maustua 30–60 min.
  2. Lämmitä grilli keskilämmölle (150–170°C) ja aseta hauki öljytylle parilalle tai ritilälle. Lettujen paistolasta on hyvä ritilällä grillatessa.
  3. Grillaa molemmin puolin n. 2 min, riippuen fileen paksuudesta. Kala on kypsä, kun kevyesti painamalla lihasyyt irtoavat toisistaan. Kun file lähestyy kypsää, valele se Poppamies Blackberry -chilikastikkeella.

Tarjoile grillikasvisten tai salaatin kera.

Vaaleaa kalaa voi maustaa reilulla kädellä. Sokeripohjaiset mausteet kannattaa lisätä vasta grillauksen loppuvaiheessa, koska ne palavat herkästi.

Katso lisää reseptejä: www.poppamies.fi/resepti

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Mökkeily Vapaa-aika