PK-yrittäjä – hoida diginäkyvyytesi perusteet kuntoon näillä 3 vinkillä


Fonectan toimitusjohtaja Patrik Sallner kehottaa jokaista pientä ja keskisuurta yritystä tarkistamaan digitaalisen näkyvyytensä, sillä se voi olla helppo keino lisätä omaa myyntiä. 

”Menestyvä PK-yrittäjä on Fonectan tavoite, mutta myös jokaisen suomalaisen etu, sillä PK-yritysten vaikutus esimerkiksi työllistäjänä on merkittävä”, Sallner muistuttaa. 

Suurista ikäpolvista tulevien yrittäjien eläköityminen näkyy jo nyt yrityskannassa. 

”Lähes kolmasosa suomalaisista PK-yrityksistä ei etsi uusia asiakkaita. Syy on monesti se, että yrittäjä lähestyy eläkeikää ja asiakasmäärät täyttävät myyntitavoitteet. Seuraava askel yritykselle on lopettaminen, sukupolven vaihdos ja tai yrityskauppa. Tässä tilanteessa ei kannata jäädä digitaalisen maailman ulkopuolelle. Näkyvyyden kautta voi löytää toiminnalle innostuneen jatkajan ja kiinnostus voi näkyä myös ostohinnassa”, Sallner neuvoo. 

Hän haluaakin antaa jokaiselle PK-yrittäjälle muutaman diginäkyvyyteen vaikuttavan vinkin, joiden toimivuuden hän on todennut menestyksekkääksi myös Fonectan asiakkaiden kautta. 

”Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla toimiva Hodarikeisari aloitti näkyvyyden tehostamisen ottamalla haltuunsa Google My Business -palvelun, sen jälkeen tarkistettiin hakusanamainonta ja lopuksi luotiin uudet verkkosivut ja toimivaa Facebook-mainontaa.” Yrittäjät Rainer Hakala ja Jani Hakala ovat kertoneet myynnin nelinkertaistuneen vuoden aikana. 

Kolme asiaa, joilla menestyvät yritykset erottuvat muista
Fonectan toimitusjohtaja Patrik Sallnerin tarkistuslista yrityksen näkyvyyden parantamiseksi. 

1. Löydy sieltä, mistä asiakkaasi etsivät yritystäsi. 

Valtaosa, jopa 94 %, suomalaisista käyttää Googlea ensisijaisena hakukoneenaan. Google My Business tuo yrityksen tiedot näkyviin Google-hauissa sekä Google Mapsissa. Varmista, että palvelussa on kaikki yrityksen perustiedot, esimerkiksi verkkosivut tai aukioloajat. Jos nämä tiedot jäävät tyhjäksi, kuka tahansa käyttäjä voi lisätä palveluun sieltä puuttuvia tietoja. Useimmat haluavat toki auttaa yrityksesi löydettävyyttä, mutta näin perustavanlaatuiset tiedot olisi hyvä hallita itse. 

2. Mainosta siellä, missä asiakkaasi viettävät aikaa.

Toimialastasi riippuen voit löytää asiakkaasi erilaisten digitaalisten väylien kautta. Tärkeintä on tuntea asiakkaansa ja missä he aikansa viettävät. Facebookin kautta tavoittaa suuret massat, mutta LinkedIn on usein ylivoimainen yritysasiakkaiden tavoittamiseen. Tee löytämisesi helpoksi käyttämällä mainonnassa ja hakusanoissa ammattitermejä tai kieltä, jota asiakkaasikin käyttää.

3. Mittaa markkinointiasi, älä syydä rahaa sokkona. 

Seuraa verkkosivujesi kävijämääriä tai sosiaalisen median kanaviin tekemiesi markkinointikampanjojen vaikutusta. Vain siten tiedät, mitä rahallasi tai ajallasi saat. Hyvin yksinkertainen tapa on lisätä Google Analytics sivuillesi. Se näyttää esimerkiksi, mitä kautta kävijä on saapunut verkkosivuillesi. Asenna mittaus, mutta kunnioita vierailijoiden yksityisyyttä kysymällä lupa evästeille. 

Lisätietoa: www.fonecta.fi/yrityksille

 

Jaa tämä artikkeli


Asiantuntijat Talous ja johtaminen Yrityspalvelut