Pirte – se paikallinen työterveys ja lääkärikeskus


Pirte (Tullinkulman Työterveys Oy) on luonut elinvoimaa Pirkanmaan työelämään jo vuodesta 1975. Stadionnäköaloin varustetun Pirte Ratinan lisäksi Pirtellä on seitsemän toimipistettä Pirkanmaalla.

Pirtellä on vuosikymmenten kokemus alueen elinkeinoelämästä, yrityksistä ja työntekijöistä. Vaikka juuremme ovat syvällä, sen ei kannata antaa hämätä – katseemme on tiukasti tulevaisuudessa. Tänään kehitymme voimakkaammin kuin koskaan”, kertoo Pirten toimitusjohtaja Tiina Surakka.

Tällä hetkellä Pirte elää murrosvaihetta. Vuodenvaihteessa voimaan tuleva hankintalaki edellyttää julkisomisteisia työterveysyhtiöitä ympäri Suomen reagoimaan. Pirten omistavat Tampereen kaupunki sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

”Tilanne on tietysti joiltain osin haastavakin, mutta myös valtavan herkullinen ja täynnä mahdollisuuksia. Visiomme on olla vuonna 2025 vaikuttavin ja vastuullisin julkisomisteinen työterveyshuollon asiantuntijaorganisaatio sekä veto- ja pitovoimaisin työnantaja.”

Työt vision saavuttamiseksi on jo aloitettu. Paikallinen omistajapohja takaa sen, että yhtiön voitto käytetään täysin Pirkanmaan hyväksi. Tulevaisuuden työterveyshuolto on entistäkin vahvemmin dataan ja tutkimuksiin pohjautuvaa ja Pirten tavoitteena on tehdä laajaalaisesti yhteistyötä yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa. Myös digitalisaatio tuo uusia mahdollisuuksia.

Pirte tekee työtä sen eteen, että työ on yksilön elinvoimaa ja merkityksen tunnetta lisäävä tekijä, ei jotain, mistä pitää palautua vapaa-ajalla.

Kaiken toiminnan keskiössä on kuitenkin aina lämpö, inhimillisyys ja aito läsnäolo.

”Tavoite on, ettei yksilö joutuisi käyttämään sotepalveluita ollenkaan – mutta silloin kun niitä tarvitsee, ovat ne ensiluokkaisia ja stressittömiä. Joka ikinen ihminen ansaitsee tulla kohdatuksi. Haluamme kulkea vierellä, toimia kumppanina. Lähtökohta on tähänkin asti ollut tuntea joka ikinen työpaikka työntekijöineen hyvin, eikä siitä tingitä jatkossakaan – päinvastoin.”

Pirte tekee työtä sen eteen, että työ on yksilön elinvoimaa ja merkityksen tunnetta lisäävä tekijä, ei jotain, mistä pitää palautua vapaa-ajalla. Hyvinvoiva henkilöstö taas vaikuttaa merkittävästi organisaatioiden kilpailukykyyn, taloudelliseen tulokseen ja maineeseen.

Sama pätee tietenkin asiakkaiden lisäksi omaan henkilökuntaan, pirteläisiin. Siksi Pirtessä keskitytään nyt myös oman talon esimiestyöhön ja ensiluokkaiseen henkilöstökokemukseen.

”Toimitusjohtajana olen ihaillen seurannut oman henkilökuntani arvolähtöistä toimintaa: kumppanuutta, rehtiyttä, rohkeutta ja vahvuutta. Pirteläiset ovat uskomattoman osaava, moniammatillinen ja huumorintajuinen porukka. Kehittyvänä organisaationa ovemme on avoinna myös uusille asiantuntijoille. Uskallan luvata, että joukkoon solahtaa helposti mukaan”, Surakka hymyilee.

Pirte työterveys ja lääkärikeskus
(Tullinkulman työterveys Oy)
  •  8 toimipistettä ympäri Pirkanmaata
  •  Noin 250 pirteläistä
  •  1900 yritysasiakasta
  •  39 500 henkilöasiakasta

www.pirte.fi

Jaa tämä artikkeli


Alueellinen kehitys, julkiset rakennukset