Pirte – moderni työpaikka, hyvinvoiva työyhteisö


Pirte työterveys ja lääkärikeskus erottautuu modernina työnantajana, joka tarjoaa joustavat työajat, mahtavan työyhteisön sekä työskentelyn monialaisissa työryhmissä. 

Pirtessä yhdistyvät suuren ja pienen toimijan parhaat puolet. Kontakteja on paljon ja asiakaskunta on monipuolinen. Vastaavasti työntekijöillä on vapaus muokata omaa kalenteriaan, tehdä töitä joustavasti ja myös etänä – työ tukee yksityiselämän eri tilanteita. Raskaita anomuksia kalenterimuutoksiin tai työajan joustoihin ei vaadita. 

“Yksi suurimmista eduista kuitenkin on, että aina on mukavaa tulla töihin. Ympärillä on iloisia ihmisiä sekä jatkuvan kehittämisen sekä tiedolla johtamisen meininki. Ilmapiiri on auttavainen, eikä kenenkään tarvitse miettiä, uskaltaako jotain asiaa kysyä”, painottaa apulaisylilääkäri Teija Mertimo. 

Hyvinvointi näkyy myös ulospäin ja asiakaspalaute on ollut hyvää: lääkäreillä on aikaa kohdata asiakkaansa. Pirtessä työskennellään moniammatillisissa tiimeissä, jotta parhaat ratkaisut löydetään nopeasti. Pirten sisälle rakentuu myös useita osaamiskeskuksia, kuten työkyky-, sisäilma-sekä mielenterveys- ja päihdeyksikkö. 

“On tärkeää pysyä ajan hermoilla, toisaalta on tärkeää tehdä työ mahdollisimman helpoksi. Monessa paikassa sanelu on esimerkiksi poistettu, mutta osa kokee sen työtään tehostavaksi, meillä siihen on mahdollisuus”, Mertimo selittää. 

”YKSI SUURIMMISTA EDUISTA KUITENKIN ON, ETTÄ AINA ON MUKAVAA TULLA TÖIHIN.” 

Erikoistumispolkuun on panostettu 

Työterveyteen erikoistuvalle Eero Nihtiselle päätös suorittaa erikoistumisjaksonsa Pirtessä oli helppo, sillä julkisomisteisen työterveyden ja lääkärikeskuksen tuki sekä positiivinen ilmapiiri tekivät välittömän vaikutuksen. Seniorit ja kouluttajalääkärit kulkevat erikoistuvien rinnalla aina valmistumiseen saakka. 

“Tukea annettiin jo hakuvaiheessa, ja vaikka työntekijöitä on suhteellisen paljon, ryhmähenki ja tekemisen meininki ovat omaa luokkaansa.” 

Nihtinen kokee, että Pirtessä erikoistuviin lääkäreihin on aidosti panostettu. Esimerkkeinä viikoittaiset tutor-istunnot, erikoistumiskoulutuksen lokikirjan täyttävät strukturoidut sisällöt ja seminaarit tukevat työtä. Työsopimukset tehdään toistaiseksi voimassa oleviksi, mutta itselle sopivaa roolia on mahdollista etsiä. 

“On mielekästä saada alusta saakka omat vastuuyritykset sekä työskennellä monipuolisesti erilaisten yritysten kanssa.” 

Pirte työterveys ja lääkärikeskus
(Tullinkulman työterveys Oy) 
  • 8 toimipistettä ympäri Pirkanmaata 
  • Noin 250 pirteläistä 
  • 1900 yritysasiakasta 
  • 39 500 henkilöasiakasta 

www.pirte.fi 

Jaa tämä artikkeli


Työelämä