Inspiraatio: Pirkko Mannola uskoo liikkeen ja sosiaalisten suhteiden voimaan


”Jooga on ollut minulle tärkeää kautta aikojen. Jo 60-luvulta saakka olen sitä jossain muodossa harrastanut. Tyttäreni taisi saada jooga-annoksen jo äidinmaidossa, koska hänellä on joogasali. Siellä minäkin käyn yin-joogassa, joka auttaa sekä kehon että mielen hyvinvointiin.”

Pirkko käy myös metsäkävelyilla ystävänsä kanssa. “Olarin metsissä mennään mäkiä ylös ja alas. Metsä myös rauhoittaa. Sinne voi pysähtyä ja se antaa hyvän olon.” Pirkon mukaan tärkeintä on löytää ne itselle sopivat ja kiinnostavat tavat liikkua.

Sydänystävällistä ruokaa

Kahden suonen pallolaajennuksen jälkeen Pirkko on joutunut muuttamaan ruokailutottumuksiaan. “Äiti teki aikoinaan ruoat niin, että sitä parempi mitä enemmän voita ja kermaa. Lihaakin syötiin paljon.”

Nykyään Pirkko syö kasvispainotteisesti. “Juuri vähän aikaa sitten etsittiin netistä lehtikaalikeiton ohjetta! Ystävältä, jolla on siirtolapuutarha, saan myös esimerkiksi yrttejä. Kyllähän se nykyään tiedetään, että esimerkiksi Välimeren ruokavalio on paljon terveellisempi kuin raskas ja perinteinen suomalainen.”

Olennaista on pysyä aktiivisena

Sosiaalisen elämän ylläpitäminen on Pirkon mielestä tärkeimpiä asioita terveenä pysymisessä. “Ei pidä jäädä mökkiin istumaan. Vanhetessa voi vaatia pientä sisukkuutta, että jaksaa lähteä teatteriin tai konserttiin, mutta se on aivojen hyvinvoinnille tärkeää.“

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Hyvinvointi