Pikku Kakkosen Eskari -sovellus innostaa oivaltamaan


Pienen lapsen maailma on täynnä kaikkea uutta ja jännittävää. Jokainen päivä koostuu uudenlaisista tilanteista, kohtaamisista, aistimuksista ja tuntemuksista. Myös matkalla kohti koulua on paljon uutta hahmotettavaa. Pikku Kakkosen Eskari -sovellus auttaa lapsen alkuun.

Tampereella Pispalan koulun esiopetusryhmässä vallitsee innostunut tunnelma: “Oooi kato mä sain tällasen jonkun..!”, “Meni taas oikein! Mä tiiän mitä tässä tapahtuu!”. Käynnissä on uusien matematiikkapelien testihetki. Kohta saadaan tietää, mikä on lasten mielestä hauskaa ja mikä tylsää, mikä liian helppoa ja mikä mahdottoman vaikeaa.

Testailun jälkeen Ylen oma sovellustiimi ja aihealueittain vaihtuvat asiantuntijat pääsevät vielä hiomaan pelejä ennen julkaisua. Pikku Kakkosen Eskari -sovelluksen pelit suunnitellaan niin, että ne ohjaavat lasta itsenäisen kokeilemisen kautta oivaltamaan ja innostumaan erilaisista aihealueista, kuten esimerkiksi kielistä, matematiikasta ja musiikista. Vuorovaikutteisessa digitaalisessa leikissä lapsi pääsee sekä loistamaan taidoillaan että oppimaan uutta.

Koska uuden äärellä on mukavinta olla tuttujen kavereiden kanssa, sovelluksessa lapsen vastaanottaa Pikku Kakkosesta tuttu Reppu-Heppu ja viisi erilaista eskarikaveria. Lapsi voi pelata Eskari-pelejä yksin ja rauhassa mietiskellen, mutta niitä voi pohtia myös kaverin tai aikuisen kanssa ja iloita onnistumisista yhdessä.

Pikku Kakkosen ESKARI -SOVELLUKSEN sisältökokonaisuudet v. 2020

Englanti
Syksyllä 2020 hypätään englannin kielen alkeisiin meritähtien mukana. Peleissä lähdetään liikkeelle yksittäisistä uusista sanoista ja lopulta päädytään lyhyisiin lauseisiin.

 

Lukivalmiudet
Keltainen ankka ohjaa lapsen lukemisen ja kirjoittamisen kannalta olennaisten taitojen ääreen. Peleissä tunnistetaan kuvia, kirjain-äänne -vastaavuuksia, alkutavuja ja riimejä sekä rakennellaan sanoja.

 

Matematiikka
Keväällä 2020 julkaistaan matemaattista ajattelua herättelevä pelimaailma. Lamppu iloitsee lapsen onnistumisista hauskoissa matematiikkataitoja kutkuttelevissa peleissä.

 

Musiikki
Pikku torven kanssa lapsi pääsee musiikin maailmaan. Tuttujen laulujen avulla tutustutaan sävelasteikkoihin, rytmeihin, melodioihin ja harmoniaan. Sekvensserillä voi luoda omaa musiikkia.

 

Tulostettavia Eskari-tehtäviä ja lisätietoa: yle.fi/eskari.

Ilmainen sovellus on ladattavissa App Storessa ja Google Play -kaupassa.

Jaa tämä artikkeli


Perhe