Pikaruoka-alalla kasvetaan työelämään


Restelin pikaruokaketjuissa reipas asenne ja hyvä porukkafiilis ovat avaimia menestykseen. Toiminta on kansainvälistä ja työkielet ovat suomi ja englanti eli työmahdollisuuksia tarjotaan yhtäläisesti myös niille, joiden äidinkieli ei ole suomi. Kuvassa Taco Bellin englanninkieliseen koulutukseen osallistuneita työntekijöitä.

Restelin Suomeen tuomat amerikkalaiset Burger King – ja Taco Bell -ravintolaketjut ovat laajentuneet vauhdilla Suomessa. Menestyksen taustalta löytyy nuoria ja nuorekkaita ammattilaisia, jotka tekevät työtään suurella sydämellä. Tämän tuloksena syntyy elämyksellinen ja maukas pikaruokakokemus asiakkaille.

Pikaruoka-alalla voi jo nuorena kartuttaa monipuolisesti työ- ja esimieskokemusta, mistä on etua myöhemmin alalla kuin alalla. Camilla Elo, 24, on työskennellyt Burger Kingin ravintolapäällikkönä viimeiset pari vuotta palattuaan Suomeen Hollannista, missä hän oli ollut viimeistelemässä restonomin tutkintoaan. Hän ehti olla ensin Helsingissä ravintolapäällikkönä, mutta siirtyi viime kesänä avaamaan uutta toimipistettä Espooseen:

”On ollut todella mielenkiintoista päästä avaamaan uutta ravintolaa puhtaalta pöydältä”, Burger King Nihtisillan ravintolapäällikkö Elo kertoo.

Elon työ pitää sisällään kaikkea mahdollista mitä ravintolayksikön johtaminen vaatii: ” Ravintolapäällikön työ koostuu ensisijaisesti tiimin johtamisesta ja myyntityöstä, mutta työhön kuuluu myös hallinnollisia vastuita budjetoinnista työvuorolistojen tekemiseen.”

Amos Saarinen, 20, työskentelee Burger Kingissä Kuopiossa. Hän aikoo hakea opiskelemaan ensi syksyksi, mutta on välivuotensa aikana viihtynyt hyvin töissä ja hyvin suurella todennäköisyydellä jatkaa työskentelyä myös opiskelujen aikana.

Burger Kingissä työviihtyvyyttä rakennetaan yhteisen #kingijengi-kulttuurin avulla, ja tutkitusti hyvä porukka ja tiimihenki ovat burgerkingiläisille ykkösjuttuja työssä.

”Tänne on joka päivä kiva tulla töihin ja ilmapiiri on positiivinen. Meillä on sellaista yhteistä porukkakulttuuriakin täällä ja jokainen laittaa itsensä likoon yhteisen hyvän eteen.”

Myös työpaikan esimiehet ovat hänen mieleen reiluutensa ja rentoutensa vuoksi:

”Heidän kanssaan on helppo jutella mistä vain ja he huomioivat eri mielipiteet päätöksenteossa. Ravintolapäällikkö on mukava, mutta tarvittaessa myös jämäkkä. Hänellä on iso vastuu, jonka hän hallitsee hyvin. Tällaisessa työympäristössä viihtyy hyvin.”

Restel on avannut Burger King -ravintoloita Suomeen jo yli 50 kappaletta.

Taco Bell on tuoreempi tulokas Suomen markkinoilla

Taco Bell -ravintoloita on toistaiseksi avattu yhteensä kymmenen PK-seudulle, Turkuun ja Lappeenrantaan. Taco Bellin brändiä rakennetaan henkilökunta edellä yhteisen Live Más -kulttuurin myötä, joka tekee työpaikasta enemmän kuin vain paikan, johon tullaan ansaitsemaan rahaa:

”Toimintakulttuurimme ytimessä on henkilökunnan hyvinvointi ja viihtyvyys töissä. Kun työntekijäkokemus on kunnossa ja ihmiset hyvällä tuulella, viihtyy myös asiakas iloisessa ilmapiiriissä ja maukkaan ruoan parissa”, Taco Bellin aluepäälliköt Marko Virtanen ja Nina Määttä taustoittavat.

20-vuotias Eveliina Uhtakari aloitti Taco Bellillä kesällä 2019, kun Espoon Nihtisiltaan avattuun ravintolaan haettiin henkilökuntaa. Hän eteni jo muutaman kuukauden jälkeen vuoropäälliköksi:

”Kun täällä tekee kaiken kunnolla, on vain taivas rajana mihin asti voi edetä. Mun mielestä tää työ sikaihanaa”, Uhtakari kertoo iloisena.

Uhtakari vahvistaa ketjussa tavoitellun hyvän työskentelyilmapiirin todeksi omassa arjessaan:

”Meidän porukka puhaltaa kaikessa yhteen hiileen ja tekee töitä täydellä sydämellä. Meillä on aika lailla saman ikäinen porukka ja meistä on tullut hyviä kavereita muutenkin kuin vain työkavereina. Ja mitä olen muualta kuullut, niin harvoissa työpaikoissa voi olla näin rennosti oma itsensä ja kaikkia kiinnostaa aidosti se, mitä tehdään.”

Uhtakarin mukaan parasta työssä on ihmiset, vaikka itse työkin on hänestä mukavaa:

”Yksikään päivä ei ole samanlainen eikä täällä pääse missään vaiheessa tylsistymään, kiire on mun mielestä vain positiivinen asia. Myös moni asiakas on tullut jo tutuksi ja heidän kanssaan on kiva rupatella työn lomassa.”

Pikaruoka-ala on käytännön johtamisen korkeakoulu

Restelin pikaruokaketjut tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden työ- ja johtamiskokemuksen nopeaan kartuttamiseen, mistä on etua myöhemmin alalla kuin alalla.

”Me olemme Suomen suurimpia käytännön johtamisen korkeakouluja, mutta ennen kaikkea haluamme antaa nuorille positiivisia kokemuksia työelämästä ja olla heidän kasvunsa tärkeä tukija”, Burger Kingin Head of Operations Olli Mäkäräinen painottaa.

Camilla Elon mielestä pikaruoka-ala on mainettaan parempi ja työ on äärimmäisen monipuolista ja palkitsevaa.

”En tiedä olisinko millään muulla alalla päässyt 21-vuotiaana näin vastuulliseen asemaan. Ikä ei ole meillä este etenemiselle, jos osaa perustyöskentelyn ja asenne on kunnossa. Nuorimmat vuoropäällikkömme ovat esimerkiksi 18-vuotiaita.”

Burger Kingillä ei odoteta, että ihmiset jäävät tekemään uraa pikaruoka-alalle vaan töitä on tarjolla myös muille aloille suuntaaville opiskelijoille.

”Itse olen uraorientoitunut ja uskon, että esimiestaitojen kehittäminen on tässä vaiheessa paras satsaus tulevaisuuteeni. Tämä työ sopii minulle hyvin nyt, mutta jos tulevaisuudessa haluan jotain muuta, niin ihan jo Restelin sisältä löytyy etenemismahdollisuuksia”, Elo näkee tulevaisuutensa valoisana.

”Nämä nuoret ovat tulevaisuuden johtajia, jotka pyörittävät tätä maata 20–30 vuoden päästä”, Olli Mäkäräinen summailee ylpeänä.

Restelillä

voi päästä Burger Kingin ja Taco Bellin lisäksi myös Raxiin, juomaravintoloihin, tapahtumaravintoloihin tai huoltamoihin oppimaan työelämäntaitoja. Restel työllistää 2 500 henkilöä liki 200 ravintolassaan tarjoten monelle nuorelle ensimmäisen työpaikan, ja työntekijöistä jopa 52 % on alle 25-vuotiaita. Valtakunnallinen verkosto tuo työpaikkoja myös sinne missä on työntekijöitä.

”Restel haluaa olla edelläkävijä ja Suomen ykkönen niin työnantajamielikuvan kuin asiakaskokemuksenkin osalta. Haluamme, että henkilökuntamme on innostunutta ja osaavaa. Haluamme johtaa ravintoloitamme omalla esimerkillä, ja pitää hyvää huolta työntekijöistämme. Tarjoamme myös mahdollisuuden eri elämätilanteisiin sopivaan työskentelyyn, elämästä ja hyvistä henkilöstöetuuksista nauttien.

Tutustuthan meihin www.restel.fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä