Pieksämäki juhlii yhdessä Jukka Rintalan kanssa kesällä 2022


Pieksämäen juhlakesä pitää sisällään upeita näyttelyitä, taidetta, hienoja ajoneuvoja ja uuden liikuntatapahtuman. Kesän päätähtenä näyttäytyy taiteilija Jukka Rintala upealla Elämän juhla näyttelyllään. 

Pieksämäen 60 v juhlakesässä on Kulttuurikeskus Poleenissa 25.5.-14.8. esillä Jukka Rintalan Elämän juhla -näyttely, joka on osa hänen 45-vuotistaiteilijajuhlavuottaan juhlistaen hänen pitkää uraansa. Matkalla mukana kulkenut pieksämäkeläislähtöinen puoliso Matti Vaskelainen vastaa näyttelyn visualisoinnista. 

Elämän juhla näyttelyyn tulee täysi kattaus Rintalan tuotantoa; uniikkeja pukuja, alkuperäisiä taideteoksia sekä teemakattauksia. Vahva viiva ja toisaalta kepeys ovat tunnusomaisia piirteitä Jukka Rintalan puvuissa ja maalauksissa, joita on näyttelyssä runsaasti. Hän myös esittelee näyttelyä. Tulossa on pienimuotoisia työpajoja akvarelli- ja muotipiirtämisestä. Avajaisten yhteydessä 25.5. pidetään muotinäytös ja konsertti. 

Kesällä Poleenin kirjastossa on Suomen Kirjainstituutti Pukstaavin tuottama Pekka Vuoren lastenkirjakuvitusten kiertonäyttely sekä pieksämäkeläislähtöisen valokuvaaja Pasi Lensun näyttely Järvien salaisuudet. Taidekatu 2022 -tapahtuma esittelee liiketilojen näyteikkunoissa 22.5-31.7. paikallisten sekä paikkakunnalta lähtöisin olevien taiteilijoiden töitä. 

Harrasteajoneuvotapahtuma Big Wheels järjestään 23.7. jo 20. kerran. Suosittu koko perheen tapahtuma levittäytyy Poleenin puistoon ja Pieksänjärven ranta-alueelle kaupungin keskustaan. Uusi VedenjakajaReitistön Maastotriathlon kisataan 12.-14.8. Partaharjussa reitistön upeissa maisemissa.  

www.visitpieksamaki.fi | www.poleeni.fi | www.taidekatu.fi | www.bigwheels.fi | www.vedenjakaja.fi/maastotriathlon/ 

Jaa tämä artikkeli


Hyvä Ikä Kesä Suomessa