Pidennä laatuvaatteen käyttöikää valitsemalla osaava pesulapalvelu


SOL Pesulat ovat suomalainen perheyritys, joka panostaa ekologisiin pesuaineisiin ja asiantuntijuuteen. Pesulan käyttäminen on yksi hyvä tapa huoltaa laatuvaatteita, pidentää niiden käyttöikää ja säilyttää vaatteiden ulkonäkö mahdollisimman hyvänä.

SOL Palvelut Oy:n viestintäpäällikkö Taija Paavola korostaa, että asiakkaille tärkeintä pesulan käyttämisessä on erinomainen lopputulos.

”Pesulassa lopputulos on parempi. Menetelmät ovat hellävaraisempia ja esimerkiksi neuleen tai farkkujen värit saadaan säilymään paremmin ja villa pysymään muhkeana.”

Paavola näkee pesulapalvelujen käyttämisen yhtenä vastuullisen vaatekaapin osana. ”Muotija tekstiiliala tuottaa valtavasti päästöjä, ostamalla kestävää ja hoitamalla vaatteita hyvin voi tehdä osansa. Varsinkin tietyt valitut laatuvaatteet kannattaa huoltaa pesulassa kotipesukoneen sijaan.”

”Välillä kuulee, että pesuvälien pidentämiseksi kehotetaan esimerkiksi pakastamaan farkut pesun sijaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että farkut eivät puhdistu pakkasessa ja lika syö vähitellen kuituja”, Paavola kertoo. Parempi vaihtoehto haalistumista estämään onkin pesulapesu.

Ympäristöystävälliset pesuaineet ja menetelmät

SOL Pesuloissa käytetään ympäristöystävällisiä pesuaineita ja automaattinen annostelujärjestelmä takaa, että pesuaineita annostellaan optimaalisesti. ”Ilmaus kemiallinen pesu sisältääkin vanhentuneita mielikuvia, meillä kaikki pesuaineet ovat biohajoavia.”

SOL Pesuloiden jokaisessa 59 pesulassa vaatteet pestään paikan päällä. Tämä toisaalta vähentää tarvetta kuljetuksille, mutta tärkeimmät valtit ovat nopeus ja asiantuntijuus.

”Jokaisessa pesulassa on ammattitaitoinen henkilö, jonka kanssa vaate käydään läpi, tutkitaan pesuohje ja tarvittaessa neuvotellaan asiakkaan kanssa. Puhtaan vaatteen voi saada takaisin jopa kolmessa tunnissa”, Paavola summaa.

Jaa tämä artikkeli


Muoti Vapaa-aika