Laatua ja kustannussäästöä kestävän kehityksen koodauksella – mistä on kyse?


Kestävän elinkaaren ohjelmistokehityksellä tarkoitetaan aiemman koodin hyödyntämistä ja kierrättämistä sekä turhan uudelleenkoodauksen välttämistä testiautomaatiota hyödyntäen”, PHZ Full Stackin perustaja Antti Hätinen valottaa.

”Järjestelmissä voi olla esimerkiksi 15 vuotta sitten luotuja ominaisuuksia, mutta jos ne toimivat, niin miksi koodata kaikki uusiksi? Meille vanhan ja uuden koodin, tai ylipäätään eri koodikielten ja teknologioiden integroiminen toimivaksi kokonaisuudeksi ei ole ongelma.”

PHZ:n toteuttaman kestävän ohjelmistokehityksen hyödyistä ovat päässeet nauttimaan useat suuret media-, pankki- ja telecomalan sekä mobiilipelialan yritykset. Koodin kierrättämisen vuoksi palvelut ovat säästyneet kalliilta uudelleenkoodaukselta ja testiautomaatiolla ohjelmistokehityksen bugien määrää on saatu pienennettyä kymmenillä prosenteilla, jolloin devaajien aika voidaan suunnata tehokkaammin palvelujen kehittämiseen.

”Jos ne toimivat, niin miksi koodata kaikki uusiksi?”

Edellä mainittuja hyötyjä on saanut myös HopLop, jonka IT-palveluista PHZ on vastannut vuodesta 2017. HopLopin IT-taustainen perustaja Joona Hietasola koodasi toisen osakkaan kanssa itse yrityksen ensimmäisen verkkopalvelun, joka oli ennen PHZ:n mukaantuloa päivityksen tarpeessa. ”Tiesimme, että järjestelmä pitää nykyaikaistaa, mutta meillä ei itsellämme ollut siihen aikaa tai osaamista.”

Hietasolan mukaan moni järjestelmätoimittaja tarjosi järjestelmän täyttä uudelleenluontia, mikä olisi ollut raskas ja hintava projekti. ”Järjestelmän backend toimi yhä riittävän hyvin ja halusimme pitää sen. Löysimme silloin kumppaniksi PHZ:n, jolla oli kokemusta vastaavista toteutuksista. Heidän osaamisensa toi paljon lisäarvoa liiketoimintaamme, ja aikaa ja rahaa säästyi huomattavalla tavalla”, Hietasola kiittelee.

PHZ:n Hätisen mukaan testiautomaatiolla ja koodinkierrättämisellä isommat verkkopalvelut voivat säästää sadoista tuhansista euroista jopa miljooniin euroihin parissa vuodessa verrattuna siihen, että järjestelmät koodattaisiin aina vain alusta alkaen uudelleen.

PHZ:n myyntijohtaja Anne Lamberg iloitsee siitä, kuinka yritys on kasvanut onnistuneiden asiakasprojektien seurauksena. ”Liikevaihtomme on kasvanut miljoonasta 7,5 miljoonaan euroon kolmessa vuodessa. Se on ollut seurausta kyvystämme ratkaista asiakkaiden ohjelmistokehitystarpeita erinomaisella tasolla. Haluamme tarjota asiakkaillemme kestävää koodia, joka säästää aikaa ja rahaa.”

Lisätietoja antaa myyntijohtaja
Anne Lamberg, p. 045 662 4501.
www.phz.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli IT