Peukalo pois suusta!


DIGITAALISTUMISEN MYÖTÄ KULUTTAJAT asioivat ja kauppaa käydään verkossa, mikä tarkoittaa samaa myös Suomessa. Robotisaation myötä tavaroiden valmistamisen ei jatkossa tarvitse enää keskittyä halpatyövoiman maihin, vaan se onnistuu meilläkin. Työvoiman kustannusten merkitys tulee pienenemään.

Meillä on samat mahdollisuudet kuin missä tahansa muualla, jopa etulyöntiasema, koska maamme on moderni, turvallinen ja väestömme hyvin koulutettu. Mikä kiikastaa?

Yksi selitys on se, että yritykset eivät halua kasvaa. Kasvun myötä riskit suurenevat ja tähän on löydettävä lääkkeet. Suomessa on muun muassa Euroopan kankeimmat työmarkkinat, koska yritykset eivät saa riittävästi päättää itse kasvun edellytyksiin vaikuttavista seikoista. Tämä täytyy muuttaa.

Myös verotusta on muutettava. Olisi hyvä, jos yrityksen voitoista puolet voisi sijoittaa investointeihin ja uuden henkilöstön palkkaamiseen siten, ettei tuota osuutta verotettaisi.

Tarvitsemme ennakkoluulottomuutta ja uutta asennetta. Jurous pois, huono itsetunto pois ja reippaasti maailmalle. Ihmisiä kaikki ovat sielläkin ja heidän kanssaan voi ja pitää tulla toimeen. Jos jäämme tänne imemään peukaloa voimme unohtaa menestyksen.

Harry ”Hjallis” Harkimo
yrittäjä, kansanedustaja

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Bisnes