Petteri ja Linda tarjoavat mukavia veneilykokemuksia Inkoossa


Petteri ja Linda Pasanen olivat itse veneilleet yli 20 vuotta, kun he oivalsivat, että Barösund olisi täydellinen vierasvenesatama Helsingin ja Hangon välillä.

Nyt Pasasilla käynnistyy kahdeksas kausi vierassatama- ja ravintolayrittäjinä Barösundissa.

Laituri uusittiin viime kesänä, joten Barösundissa on nyt 56 vierasvenepaikkaa ja parikymmentä paikkaa lyhytaikaiseen kiinnitykseen. 

”Edelliskesänä vapaa-ajanveneilijöitä oli liikkeellä enemmän ja liikenne vilkkaampaa, joten laajensimme juuri oikeaan aikaan”, toteaa Petteri. 

Veneet ovat yleisesti kasvaneet, mutta hieman pienempi daycruiseri on myös suosittu venemalli. 

”Barösund on myös täydellinen päiväretkikohde pääkaupunkiseudulta tai vaikka Tallinnasta.” 

Tänä kesänä Barösundiin avataan kaksi padelkenttää. Myös majoitustarjonta laajenee, kun uusi hotelli The Barö avaa ovensa Barölandetilla toisella puolella salmea. 

Kahdeksannen kauden alkaessa saaristossa, toinen kausi käynnistyy Inkoossa. 

Inkoon keskustan vierasvenesatamaa ja pienvenesatamaa kehitetään voimakkaasti. Maalaiturilla on jo kahtena kesänä toiminut konttibaari ja viime vuonna Pasaset avasivat alueelle uuden satamakonttorin ja sen yhteyteen kahvilan. Tänä kesänä maalaiturin palvelut laajenevat jäätelökioskilla. 

Maalaituria pidennetään kesään mennessä yksitoistapaikkaisella 30 metrin betonilaiturilla, joten jatkossa vieraspaikkoja on yhteensä 27. 

Uuden laiturin ympäröimä alue on ruopattu, joten sen ympärillä on tarpeeksi tilaa. Inkoon keskustaan johtavat väylät ruopataan syksyllä 2021.

”On hyvä, jos vierassatamaan pääsee myös suuremmilla veneillä, koska Inkoossa on kaikki tarvittava. Ja Suomen edullisemmat venepolttoaineet”, sanovat Linda ja Petteri.

Satamasta löytyvät jo kaikki tarpeelliset palvelut, kuten polttoaine, pesutupa ja suihkut. Läheisyydestä löytyy myös ravintoloita, kauppoja, Alko ja kunnalliset palvelut.

Satama muuttuu kesänä lapsiperheiden unelmakohteeksi, kun uusi Muumiaiheinen leikkipuisto valmistuu sataman tuntumaan.

”Kaikki panostukset Inkoon infraan vaikuttavat toimintaamme myönteisesti. Haluamme luoda kokonaisuuden, joka vastaa veneilijöiden tarpeita. Se edellyttää yhteistyötä”, sanovat Linda ja Petteri.

Iloineninkoo.fi
Ravintola-scola.fi 
@Inkoonvierassatama

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika