Petäys Resort – rentoa oleskelua perheen kesken, virkistävä irtiotto aktiivilomailijalle


Juha-Pekka Tuominen

Kun Lapissa yrittäjänä toiminut Juha-Pekka Tuominen kuuli ensi kertaa ystävältään Hämeenlinnan kupeessa, Vanajaveden äärellä sijaitsevasta Tyrvännöstä, hän ei uskonut kaverinsa puheita todeksi: ”Kehut olivat niin ylitsevuotavia, ettei sellaista paikkaa voinut olla olemassa.” Kahdeksan vuotta myöhemmin Tuominen vieraili vihdoin alueella ja hänelle valkeni ystävän kehujen olleen täysin perustellut. Yrittäjä antoi tarjouksen satojen järvien keskellä sijaitsevasta Petäys Resortista, jota hän on nyt isännöinyt parin vuoden ajan.

”Petäys sijaitsee niemessä ja siinä on samankaltaista avaruutta kuin Lapin tuntureissa.” Alue on vehreää, resortia ympäröi vesi ja puut kasvavat aivan veden rajaan asti. Auringonlaskujen ihasteluun paikka on eittämättä yksi Suomen parhaista.

Petäys Resort sopii niin tukikohdaksi Etelä-Suomen reissulle kuin aktiiviloman viettämiseen. Liikkuminen esimerkiksi Tampereelle, Helsinkiin ja Hämeenlinnaan on helppoa, joten päiväretki historiallisiin kohteisiin, golfaamaan, viinitilalle tai vaikka huvipuistoon onnistuu näppärästi. Toisaalta alueelta itsestään löytyy muun muassa digisuunnistusta, minigolf-rata, polkuveneitä, SUP-lautoja, jalkapallokenttä ja polkupyöriä – mielettömät mahdollisuudet harrastamiseen ja luonnosta nauttimiseen.

”Alue on vehreää, resortia ympäröi vesi ja puut kasvavat aivan veden rajaan asti.”

Petäyssali ulkopuolelta.

”Alue tunnetaan yhtenä Suomen parhaista kuhavesistä ja kesän aikana järjestetään viitisen kalastuskilpailua”, Tuominen mainitsee. Veneilyn ja kalastuksen lisäksi heinäkuun lopulla alkava rapukausi antaa mahdollisuuden opetella ravustamista, saadut antimet kokataan ateriaksi.

Vaikka Petäys on loistava paikka liikkujalle, ei rentoutumismahdollisuuksia voi väheksyä. Alueelta löytyy kuusi erilaista saunaa, myös savusauna, sekä kuumavesipaljuja. Rantasaunasta pääsee pulahtamaan puhtaaseen järviveteen.

”Päivän kruunaa kotimaisista raaka-aineista valmistettu, kauden makuja kunnioittava illallinen sekä taivaan punaiseksi värjäävä auringonlasku”, Tuominen tunnelmoi.

www.petays.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Matkailu