Perheiden Kirkkonummi


Vahvasti omia toimintojaan kehittävässä kunnassa satsataan perheiden palveluihin. Kehittämishankkeet tähtäävät kestävään tulevaisuuteen sekä mahdollistavat laadukkaan asumisen ja elämisen Kirkkonummella. 

Kirkkonummen vetovoiman taustalla ovat myös loistosijainti hyvillä yhteyksillä pääkaupunkiseudulle sekä luonto ja upeat ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet. Lisäksi virkeä ja elinvoimainen Kirkkonummi on Suomen Vihrein kunta 2020; kärkisija tuli YLEn teettämän kuntien ympäristöasioiden vertailussa. 

Kirkkonummi on saanut Suomen UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen. Lasten ja perheiden palvelut suunnitellaan perheitä kuunnellen – tästä esimerkkinä uusi perhekeskus, jossa erilaiset perhepalvelut ovat yhdessä ja samassa paikassa. Tulevaan Hyvinvointikeskukseen tulee perheille oma kerros, jonka suunnittelussa myös lapset ovat olleet mukana. 

Kirkkonummella keskitetään uusien oppimistilojen rakentamiseen, kuten juuri Kirkkonummen keskustaan valmistunut Jokirinteen oppimiskeskus ja lähiaikana valmistuva Veikkolan koulu. Uusi Gesterby- Winellska-Papinmäki -koulukeskus ja kaksikielinen lukiokampus rakentuvat Kirkkonummen keskustaan sekä Nissnikun koulu valmistuu Masalassa lähivuosina. -Lähitulevaisuudessa Kirkkonummella koulujen rakennuskanta tulee olemaan kokonaisuudessaan uudistunut, hyväkuntoinen ja terveellinen, kertoo kunnan rakennushankkeita johtava rakennuttajainsinööri Hanne Nylund. 

Maatilapuodin satupolku

Myös opetus itsessään on sydämen asia Kirkkonummella – kunta on pilotoinut UNICEFin Lapsenoikeusperustaista koulumallia sekä osallistuu opetus- ja kulttuuriministeriön kaksivuotiseen esiopetuksen kokeiluun. Kouluissa on tarjolla erilaisia suuntautumisvaihtoehtoja, kuten LUMA-, musiikki-, media-, liikunta- ja kielikylpyluokat sekä laaja valinnaisten kielien tarjonta. 

Harrastusmahdollisuudet ovat Kirkkonummella erittäin monipuoliset – kunnassa toimii erilaisia urheiluseuroja ja itsenäinen kuntoilu on mahdollista lähiliikuntapaikoilla. Kirkkonummi on myös ulkoilun ja luontoseikkailun helmi upeine ulkoilualuineen, kuten Porkkala, Meiko ja Linlo sekä Nuuksio Veikkolasta käsin. 

Kulttuurielämyksiä tarjoaa puolestaan mm. maailmallakin mainetta niittänyt uusi kirjastotalo Fyyri sekä arkkitehtikolmikon Gesellius, Lindgren ja Saarinen suunnittelema Hvitträsk. Lapsiperheiden kesäisten päiväretkien suosikkikohteita ovat mm. Kotieläinpiha Rehndahl ja Maatilapuoti sekä yleiset uimarannat kiehtovissa maisemissa.

Tervetuloa Kirkkonummelle! 

lapsiystavallinenkunta@kirkkonummi.fi 
www.kirkkonummi.fi 
www.visitkirkkonummi.fi
www.tapahtumat.kirkkonummi.fi

Jaa tämä artikkeli


Perhe