PEGGY BANKS: Jäin henkiin, jotta voin auttaa naisia


Menestystarinan takana voi olla toinen todellisuus. Yhdysvaltain Floridassa asuvalla Peggy Banksilla oli liikunta-alan yritys, jonka asiakkaina oli huippu-urheilijoita. Hän itse oli maansa kilpa-aerobicin mestarina noussut julkisuuteen ja tiedotusvälineiden kiinnostuksen kohteeksi. 

Julkisivun takana kaikki ei ollut hyvin. Hän seurusteli kehonrakentajan kanssa, joka kohteli häntä kaltoin fyysisesti ja henkisesti. Seurustelua jatkui vuosia väkivallasta huolimatta. Kuvio oli tyypillinen: pahoinpitelyn jälkeen mies hyvitteli ja nainen antoi anteeksi. 

”Olisin halunnut kertoa jollekin, mitä todella koin. Kukaan ei tiennyt, että minua hakattiin melkein joka päivä”, Banks kertoo nyt vuosikymmenten jälkeen. 

Hän etsi ulospääsyä tilanteesta. Mahdollisuus avautui, kun Banksin aerobic-tunneilla käynyt nainen pyysi häntä mukaansa kirkkoon. Siellä kolahtivat tajuntaan psalmin sanat: ”Jumala on turvamme ja linnamme, auttajamme hädän hetkellä.” 

”Olin muodollisesti kristitty, mutta en ollut aiemmin tajunnut, että voisin pyytää Jumalaa turvakseni vaikeuksissa.” 

Banks päätti lopettaa seurustelusuhteen, mutta poikaystävä ei pitänyt ilmoituksesta. Hän tuli yöllä Banksin luo veitsi mukanaan. 

”Hän pahoinpiteli ja viilteli minua. En uskonut jääväni henkiin. Tilanne jatkui tunteja. Yhdessä kohdassa pyysin Jumalaa voimakseni ja turvakseni. En tiedä, miten Hän sai sen aikaan, mutta poikaystäväni vakuuttui, ettei pysty tappamaan minua.” 

Näistä tapahtumista on kulunut vuosikymmeniä, mutta ne olivat käännekohta Banksin elämässä. 

”Uskon jääneeni henkiin, jotta voin auttaa muita naisia.” 

Hän alkoi opiskella teologiaa ja johtajuutta ja on kouluttanut naisjohtajia eri puolilla maailmaa. Hän on auttanut seksiperäisen ihmiskaupan uhreja kotimaassaan ja muuallakin. Hän sanoo, että jokainen on elämän haavoittama. Sitä ei tarvitse peitellä niin kuin hän itse teki. Hän puhuu myötätuntoisesta Jumalasta, joka haluaa auttaa ja ymmärtää. 

Banks johtaa 128 maassa toimivaa kansainvälistä Toivoa naisille -liikettä (TWR Women of Hope). Suomessa liikkeen taustajärjestönä on Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa. Työtä tehdään sen puolesta, että yhä useampi nainen ympäri maailman voisi kuulla olevansa arvokas, saada toivon ja ihmisarvoisen elämän. 

”Naiset kokevat yksinäisyyttä, eristämistä, masennusta, toivottomuutta, arvottomuutta ja pelkoa. Voimme olla vapaita epäilyistä, pelosta ja katkeruudesta, kun ymmärrämme, kuka Jeesus oli ja miksi Hän tuli.” 

Tutustu tarkemmin: sansa.fi

Jaa tämä artikkeli


Lifestyle