Paulan elämänasenne on rautaa


Paula Koivuniemi nauttii päivittäin pienistä ilon hetkistä ja jakaa hyvää mieltä erityisesti palvelutalokeikoilla. Hän huolehtii esimerkillisesti omasta jaksamisestaan.

Upea estraditaiteilijamme Paula Koivuniemi ei esittelyjä kaipaa. On toi­nenkin syy ihailla häntä: hyvinvoivan 72-­vuotiaan Paulan tapa elää käy malliesimerkistä.

”Nukun yöt todella hyvin. Oliver-­kissani herättää minut joka aamu. Syön aamuisin moniviljapuuroa ja ruisleipää samalla, kun luen Hesarin kannes­ta kanteen. Päivän aikana popsin paljon omenoita, pysyypähän lääkäri var­masti loitolla”, Paula nauraa.

Yhdeksi parhaista terveyspäätöksistään hän nimeää aikanaan tupakoin­nin polton lopettamisen kertalaakista.

”Parikymmentä vuotta sitten lääkärini sanoi, jos haluat laulaa, älä pol­ta, mutta se on oma päätöksesi. Se tehosi, tupakka­-aski jäi siihen lääkärin pöydälle.”

Paula kiersi jo nuorena tyttönä muusikkoisän mukana keikoilla, joten ammatinvalintaa hän ei poh­tinut. Laulaminen on edelleen ra­kasta. Paula on oppinut manageri Laura Vuorisen avulla valitsemaan tiuhaan satelevista esiintymis­tarjouksista sellaiset, jotka eivät tuki hänen kalenteriaan vaan jättä­vät sopivan määrän palautumis-­ ja lepoaikoja.

Positiivisuutta uhkuva tunneihminen Paula Koivuniemi elää säntillisesti, seuraten kiinnostuneena mahdollisimman paljon eri asioita – ja herkuttelee omenoilla

”Tykkään käydä meren rannassa tai metsässä lenkillä Lauran Siru­-koiran kanssa”, Paula kertoo.

Kahdeksan vuotta managerina toimineesta Laurasta on tullut Paulalle läheinen ystävä.

”Pidän myös yhteyttä nuoruuden aikojen ystäviini, joiden kanssa nauraa räkätämme hauskoille muistoille. Nauran myös rakkaiden eläinteni toilai­luille”, Paula korostaa ystävien ja eläinten merkitystä hyvinvoinnille.

Vahvana tunneihmisenä Paula herkistyy helposti itkuun. ”Palvelutaloissa esiintyessäni kohtaan koskettavia elämäntarinoita ja näen läheltä, kuinka käyntini ilahduttaa kuulijoita. Saan siitä hyvää mieltä itsekin”, Paula kertoo upeasta vapaaehtoistyöstään.

Viitisen vuotta sitten Paula asui puoli vuotta New Yorkissa aivan vapaasti aikaansa viettäen saadakseen erilaista elämänkokemusta:”Se oli paras satsaus itseeni. Ei ole hyvä käpertyä itseen­sä vaan olla kiinnostunut asioista. Oman kuntonsa rajoissa kannattaa pyrkiä kokeilemaan uusia asioita ja muistaa, että ikääntyminen on pal­jon asenteesta kiinni.”

 

Jaa tämä artikkeli


Hyvinvointi