Patriassa työpöydälleen saa haastavia ohjelmistotehtäviä, joiden lopputuloksilla taataan yhteiskunnan toimintavarmuutta


Työ Patriassa tarjoaa merkityksellisyyttä, mahdollisuuksia keskittyä pitkän aikajänteen tuloksiin sekä vapautta tehdä itsenäisiä päätöksiä. Pitkät työurat todistavat hyvästä viihtyvyydestä ja mielenkiintoisista hankkeista. 

Lead System Architect Kimmo Löytänä työskentelee Patrian Safety ja Security Solutions -ryhmässä, jossa hänen tehtäviinsä kuuluu turvallisuusviranomaisille tarkoitettujen johtamisjärjestelmien kokonaisarkkitehtuurista vastaaminen. 

”Teemme työkaluja ihmisille, joiden tehtävänä on esimerkiksi pelastaa ihmishenkiä. Työstä tekee merkityksellistä se, että voimme osaltamme auttaa yhteiskunnan kriittisissä toiminnoissa.” 

Löytänä toivoo, että hän olisi jo aiemmin tiennyt Patrian tarjoamista mahdollisuuksista. 

”Ohjelmistokehitys täällä on ehdottomasti vaativammasta päästä. On myös hyvä huomata, että työtä Patriassa ei tehdä pelkästään sotilastoimintaa varten, vaan merkittävä osa tekemästämme työstä liittyy muuhun yhteiskunnan turvallisuuteen.” 

Senior Data Scientist Janne Toivola on aiemmin työskennellyt ohjelmistokehittäjän roolissa, mutta keskittyy tällä hetkellä analytiikkaan. Toivolan mukaan yksi työhön mielekkyyttä tuovista asioista on suhtautuminen aikatauluihin. 

”Meillä saa keskittyä siihen, että työn lopputulos on paras mahdollinen. Aiemmassa työpaikassani startupissa pyrittiin kovassa kiireessä saattamaan tuotteita pisteeseen, jossa ne suurin piirtein toimivat. Toimintavarmuutta luodessa se taso ei riitä”, hän kuvailee. 

Itseohjautuvia, hyvin kommunikoivia tiimejä ja johdon luottamusta 

Sekä Löytänä että Toivola kokevat, että Patrian johtamistyylissä toteutuu vaativan asiantuntijatyön vaatima luottamus ja vastuu. 

”Omaa osaamista saa käyttää ja ratkaisumalleihin vaikuttaa itse. Meillä ymmärretään, että asiantuntija tietää usein enemmän työn sisällöstä kuin esihenkilö”, Löytänä kuvailee. 

Käytännön työssä hyödynnetään alan parhaita toimintatapoja ja uusinta teknologiaa. Tiimit järjestäytyvät usein itsenäisesti, esimerkiksi Scrum-mallilla. Tiimien toimivuuteen vaikuttavat myös korkea viihtyvyys, sujuva kommunikaatio ja hyvä työilmapiiri. Näistä todistavat myös Patrialle tyypilliset pitkät työurat. 

”Olemme työyhteisönä ennen kaikkea rento ja huumorintajuinen”, Toivola vetää yhteen. 

Tutustu: www.patriagroup.com

Jaa tämä artikkeli


Tulevaisuuden Suomi