Kätevää parkkisähköä taloyhtiöille


Suomessa kaivataan akuutisti lisäinfraa autojen sähkölatauspisteisiin. ”Sähkölatauspisteiden määrä on maassamme hieman alimitoitettu, koska sähköautojen lukumäärä kasvaa nopeasti. Haluamme vastata tähän kasvavaan haasteeseen yhdenvertaisella järjestelmällä”, sanoo Parkkisähkö Oy:n toimitusjohtaja Jiri Räsänen.

Parkkisähkön kehittämässä ratkaisussa hyödynnetään parkkialueen jo olemassa olevaa kaapelointia. ”Tällöin auton sähkölataus voidaan toteuttaa ilman muutostöitä kiinteistön sähköjärjestelmään. Älykäs tehon hallinta valvoo, että sähkönjakelu riittää koko parkkialueen sähköntarpeeseen”, Räsänen kuvailee.

Parkkisähkön luoma, näppärä pikaliitin on kaiken avain. ”Pikaliittimeen voidaan asentaa perinteinen 2h kellolaite ja erityyppisiä latauslaitteita. Sähkö kaapeloidaan pikaliittimeen kiinteistön sähkökeskuksesta. Tällöin kaapelointi tehdään perinteisellä ketjutuksella, mutta järeämmällä kaapeloinnilla.”

Pikaliittimessä on Jiri Räsäsen mukaan monia etuja – kaapelointi ja latauslaitteet on erotettu toisistaan modulaarisesti. ”Pikaliitin tuo mukanaan tulevaisuustakuun: uusien laitteiden päivittäminen on helppoa. Lisäksi järjestelmä on suunniteltu avoimeksi, jotta yhteensopivuus taataan eri valmistajien laitteille. Uudiskohteessa pikaliitinjärjestelmän avulla toteutettu latausvalmius tuo jokaiseen parkkiruutuun vain noin 100 euron lisäkustannuksen.”

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Rakentaminen