PARHAAT MAKUMUISTOT syntyvät kunnollisilla ja laadukkailla välineillä


Kuvassa mukana Henna, Mia, Rolf, Jouko, Cristina, Santtu sekä Alessia 

Kattiloista, pannuista sekä leivonta- ja keittiötarvikkeistaan laadukkaan maineen saavuttaneen HEIROLin missio on saada ihmiset innostumaan ruoanlaitosta. Nyt, jos koskaan, se on ajankohtainen. 

Kaarinan Littoisissa 1990-luvun alussa sijainneen autotallin varastohuoneesta isän ja pojan yrityksenä aloittanut HEIROL työllistää tänä päivänä 17 henkilöä. ”Nimi HEIROL tulee isäni Heimo-etunimen ja oman etunimeni Rolfin alkuosista”, kertoo toimitusjohtaja Rolf Moborg. ”Aloittaessamme maassa vallitsi lama, mutta siitä huolimatta olemme 30 vuoden ajan onnistuneesti kasvattaneet perheyritystämme”, lisää Cristina Moborg. 

Tinkimätön laatu kaikessa tekemisessä on kantanut pitkälle. ”Emme ole koskaan tinkineet laadusta, sillä vain laadukkailla ruoanlaittovälineillä voi aidosti nauttia ruoanlaitosta. Eihän kukaan aamutossuillakaan lähde juoksulenkille”, Rolf vahvistaa ja lisää: ”Hyvä laatu tulee aina pitkän päälle edullisemmaksi. Meidän satasen pannumme kestää kymmenen vuotta, mikä tekee kolme senttiä päivähintaa.” 

Hyvän kotiruoan merkitys korostuu etenkin silloin, kun kotona vietetään paljon aikaa. Maukas ruoka piristää mieltä, lisää hyvinvointia ja saa perheen kokoontumaan yhteen. Hyvistä raaka-aineista valmistettu kotiruoka on ravintoarvoiltaan korkea – mikä nostaa immuniteettia taistella sairauksia vastaan. Lisäksi on hyvä muistaa, millaisen esimerkin ruoanlaitosta annamme lapsillemme. 

HEIROL perheyritys on nimensä veroinen 

Moborgin nelilapsisessa perheessä ruoka on aina ollut pääosassa. ”Cristina tulee Italiasta, jossa on vahva ruokakulttuuri ja jossa rakkautta perheeseen osoitetaan ruoan kautta”, Rolf kertoo. 

”Paikallisten raaka-aineiden käyttö ja ruoan mutkattomuus on meille itsestään selvyys ja ruoanvalmistusta kunnioitetaan. HEIROL työntekijöineen on meille iso perhe, jossa kaikki auttavat toisiaan ja meillä on todella hyvä yhteishenki, vaikeinakin aikoina”, Cristinan äänestä huokuu lämpöä. 

Vastuullisuus ja kestävä laatu kulkevat käsi kädessä 

HEIROLin keittiötarvikkeet ovat paitsi hienosti muotoiltuja, myös myrkyttömiä ja kestäviä, pannujen ollessa puhdasta rosteria. Rolf palaa paistinpannuesimerkkiin. ”Kun ostat meidän satasen pannun, käytät sitä helposti kymmenen vuotta, etkä aiheuta turhaa hukkaa. Pannujamme käytetään myös huippuravintoloissa, mikä kertoo osaltaan niiden laadukkuudesta. Esimerkiksi Henri Alen ja monet muut huippukokit ovat valinneet käyttöönsä HEIROLin pannut” 

”Kaivetaan esille mummon vanhat opit ja laitetaan ne jakoon jälkipolvelle. Luodaan makumuistoja!”

Löydä kipinä ruoanlaittoon ja leivontaan 

Moni meistä on hektisen monisuorittamisen tiimellyksessä kadottanut hetkeksi kipinän kokkailuun ja leipomiseen. Mutta nyt on hyvä aika löytää se uudelleen. Helpoiten se käy kunnon välineillä, kun ei ruoka tartu pannuun eikä kakku vuokaan. ”Kotona tehty ruoka tulee myös paljon edullisemmaksi kuin einekset tai take away -ateriat”, Rolf muistuttaa. 

Luodaan makumuistoja rock n roll -tahtiin 

HEIROLin verkkosivuilta voit käydä hakemassa inspiraatiota ja vinkkejä ”Napsi jo ennakkoon 65-osaisen Steely-sarjan parhaat tarjoukset. Juhlimme HEIROLin 30-vuotista taivalta ensi vuonna Steely-sarjan merkeissä”, Cristina vinkkaa ja heittää ilmoille haasteen: ”Nyt opetellaan keittiössä uusia taitoja ja kokeillaan haastavampia reseptejä. Kaivetaan esille mummon vanhat opit ja laitetaan ne jakoon jälkipolvelle. Luodaan makumuistoja.” 

Rolfista piti tulla rockstara, minkä on lunastamassa kovaa vauhtia nyt pariskunnan nuorempi poika. Mutta kyllä Rolfiltakin irtoaa raspikurkkulaulua ainakin jinglen verran: ”Hei, let´s rock n roll, HEIROL!” 

www.heirol.fi 

Cristinan blogi ja ihanat ruokavinkit: www.cucinadicri.com 

Jaa tämä artikkeli


Lifestyle