Parempaa työergonomiaa Contour Designin tuotteilla


Tietokoneiden ergonomisia ohjauslaitteita valmistava Contour Design haluaa parantaa työntekijöiden mahdollisuuksia vaikuttaa työhyvinvointiinsa. Yrityksen mukaan ergonomiaan kannattaa kiinnittää huomiota ajoissa, jotta tulevilta ongelmilta vältytään. 

Perinteisen hiiren ja näppäimistön käyttö saattaa aiheuttaa jännityksiä ja kiputiloja käsiin sekä muualle kehoon. Contour Design etsii ratkaisuja, joilla työnteko on mukavampaa ja turvallisempaa. 

”Olemme hyödyntäneet tutkimustietoa siitä, mitkä toistuvat työtavat ja liikeradat aiheuttavat kiputiloja ja millä muutoksilla voimme päästä parempaan tulokseen”, kertoo yrityksen avainasiakaspäällikkö Joonas Ruuskanen. 

Ruuskasen mukaan tyypillisten ohjauslaitteiden käyttö saattaa aiheuttaa epäluonnollisia asentoja ja lisäksi asentovaihtelun määrä jää liian vähäiseksi. 

”Meidän tuotteillamme asennot muuttuvat luonnollisemmiksi ja variaatiota tulee enemmän.” 

Suuri muutos pienellä vaivalla 

Radikaaleimmillaan työvälineiden vaihto parempiin voi pelastaa koko työuran. Tyypillisesti vaihtaminen vie mennessään jatkuvat käsi tai niska-hartiakivut. 

Ruuskasen mukaan Suomessa työergonomiaan tartutaan kuitenkin edelleen aivan turhan hitaasti, usein vasta lääkärikäynnin jälkeen. 

”Muissa Pohjoismaissa tämän suhteen ollaan edellä. Välineissä säästäminen tai lääkärin suosituksen odottaminen ei todellakaan kannata. Yksikin sairaslomapäivä maksaa enemmän kuin välineiden päivittäminen ennaltaehkäisevästi”, hän korostaa. 

Ruuskanen muistuttaa myös työfysioterapeuttien tekemästä tärkeästä työstä. 

”Asiantuntijoiden neuvoja kannattaa kuunnella, ottaa ne tosissaan ja tehdä vaadittavat muutokset ajoissa.” 

Contour Design tarjoaa laitteitaan veloituksetta testattavaksi. Mahdollisuuteen kokeilla ergonomisempaa vaihtoehtoa kannattaisi tarttua matalalla kynnyksellä. Tämä on suoraan työhyvinvointiin ja -tehoon vaikuttava asia. 

”Kukaan työnantaja ei varmasti pahastu siitä, että työntekijä etsii itselleen mukavaa ja turvallista tapaa tehdä töitä tehokkaammin”, hän lopettaa. 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi