Parempaa elämistä Vihdissä


Vihti tarjoaa viihtyisän ja turvallisen asuinympäristön lähellä pääkaupunkiseutua, silti luonnon keskellä. Vihdistä on mahdollista löytää omaa rauhaa, mutta myös yhteisöllistä ja aktiivista elämää. Etätyöskentelyyn Vihti soveltuu erinomaisesti, sillä hyvät liikenneyhteydet mahdollistavat joustavan liikkumisen kaikkialle Uudellamaalla.

Asumisunelmat ovat Vihdissä helppoja toteuttaa, oli haaveissa sitten moderni kerrostai rivitaloasunto, pientaloalue taajamassa tai omakotitalo maaseudun rauhassa. Asuntojen hinnat ja asumisen kustannukset jäävät pääkaupunkiseudun hintatasoa matalammiksi. Luontokohteita Vihdissä on lukuisia, ja monet liikuntapaikat tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet kuntoiluun ja urheiluun. Uuden harrastuksen voi löytää itselleen myös aktiivisen teatteri-, kuvataide- tai järjestötoiminnan parista.

Vihdistä on löytänyt kotinsa moni, joka ei alun perin vihtiläinen ole. Se luo avointa ilmapiiriä.”

KAKSI VIHTILÄISTÄ ASUMISEN TARINAA

 

Mikä oli ratkaiseva tekijä päätöksessä muuttaa Vihtiin?

Tommi Muhli, kulttuurituottaja: Edulliset asuinkustannukset luonnon äärellä, sekä sujuva ja nopea bussiyhteys töihin Helsinkiin.

Miia Ketonen, kaavoituksen tiiminvetäjä / kaavasuunnittelija: Työpaikan sijainti Vihdissä ja se, että pystyy järjestämään arkiliikkumisen kestävällä tavalla.

Hyödynnätkö vapaa-ajallasi liikunta- tai kulttuuripalveluja, harrastusmahdollisuuksia tai paikallista luontoa?

Muhli: Olen Vihdin Teatterin toiminnassa mukana lavalla ja luottamustehtävissä. Kotini on kauniin maalaismaiseman ja metsien keskellä, joten luontoaktiviteettien pariin pääsen suoraan kotiovesta.

Ketonen: Kyllä! Kunnassa on upeita luontokohteita, joissa ulkoilen viikonloppuisin tai loma-aikana. Arkiliikkumiseen Nummelanharjun maastot sopii loistavasti. Lasten kanssa Kino Akseli ja Vihdin Kino ovat suosikkikohteita. Vihdin Teatterin näytöksiä on käyty katsomassa ja keilahalli on aika ahkerassa käytössä.

Kenen tulisi muuttaa Vihtiin?

Muhli: Kaikkien, jotka arvostavat omaa tilaa, kaunista luontoa ja monipuolisia arjen palveluja aivan pääkaupunkiseudun kainalossa, mutta eivät ole valmiita maksamaan niistä itseään kipeäksi.

Ketonen: Hänen, joka arvostaa asumisessaan monipuolisia peruspalveluita, kylämäistä yhteisöllisyyttä sekä loistavia ulkoilumahdollisuuksia. Hänen, joka ei täysin koe omakseen pääkaupunkiseudun hektisyyttä, mutta arvostaa kuitenkin sen hyvää saavutettavuutta.

Mitä haluat sanoa Vihdistä?

Muhli: Vihti ei ole yhtä kuin Nummela, vaan parhaat ja elämänmakuisimmat palat Vihtiä sijaitsevat sen ulkopuolella.

Ketonen: Parhaana asiana Vihdissä, monipuoliset ulkoilumahdollisuudet tulee ensimmäisenä mieleen. Se myös, että Vihdistä on löytänyt kotinsa moni, joka ei alun perin vihtiläinen ole. Se luo avointa ilmapiiriä.

Vihdin kunta

Asukasluku: Reilu 29 200
Etäisyyksiä: Helsinki 45 km, Hyvinkää 38 km, Turku 113 km, Porvoo 74 km
Naapurikunnat: Espoo, Nurmijärvi, Kirkkonummi, Hyvinkää, Lohja, Karkkila, Siuntio, Loppi

www.vihti.fi

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika