Pankki sujahtaa osaksi omaa elämäntyyliä


Mobiilisovellus palvelee kiireisiä nuoria aikuisia ja online-shoppailuun tottuneita. Helposti lähestyttävä pankki muuttaa muovin virtuaaliseksi. 

Erilaisia helppokäyttöisiä ja räätälöityjä digitaalisia alustoja on moneen lähtöön. Nuoret aikuiset ovat tottuneita lataamaan sovelluksia puhelimiinsa ja hoitamaan henkilökohtaisia asioitaan ”appien” avulla. He shoppailevat, kuuntelevat kirjaa vaikkapa istuessaan junassa, katsovat lempisarjaansa odottaessaan vuoroa lääkärille, seuraavat kehon toimintojaan kävelylenkillä tai lataavat sovelluksen jos minkäkinlaiseen arjen apuun. 

”Pankkialalta puuttuu se Netflix-kokemus. Perinteisillä pankeilla on verkkopankki, mutta meidän palvelu on mobiilisovellus, joka on kaiken lisäksi todella helppokäyttöinen”, sanoo Multituden Markkinointijohtaja Elina Himberg. 

”Kuluttajat ovat tottuneet digitaalisiin alustoihin ja nyt myös rahoituspalvelut tuodaan yhtä vaivattomasti saataville. Meille on myös tärkeää luoda saumaton palvelu ja online-ostokokemus verkkoshoppailuun asiakkaiden ja vähittäiskaupan välille. Se tarkoittaa mm. maksamisen helppoutta, nopeutta ja vaihtoehtoisuutta”, Ferratum Bank plc varatoimitusjohtaja Julie Chatterjee kertoo. 

Joukkoälyn voima 

Pankkimaailman lifestyle-brändi SweepBank vastaa asiakkaiden toiveisiin palveluista ja alustoista, jotka helpottavat päivittäistä elämää. Asiakas ja käyttäjäkokemus ovat keskiössä ja personoitua palvelua on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Palvelua ja tuotteita kehitetään jatkuvasti asiakkaiden toivomaan suuntaan. 

Brändimarkkinoinnissa halutaan tehdä hyvää myös yhteiskunnallisesti. Himberg mainitsee Elämysraha-kampanjan esimerkkinä. 

”Annamme kaikille uusille asiakkaille 20 euroa vaikkapa leffaan, ravintolaan tai keikalle käytettäväksi, tukemaan koronasta kärsineitä toimialoja. Hyvän tekeminen markkinoinnin ohessa on itsellenikin tärkeä arvo ja haluan tuoda sitä esille.” 

Brändin arvoista synergia ja rehellisyys toteutuvat, kun toiminta on läpinäkyvää ja kun ymmärretään yhdessä tekemisen voima. Pankin sisäinen toimintakulttuuri on avointa, työntekijät voivat sanoa sanottavansa. 

”Me uskomme joukkovoimaan sekä pankin sisällä että ulkopuolella. Innovointia ja tuotekehittelyä todellakin tehdään asiakkaiden kanssa ja läpinäkyvyys tekemisessä on tärkeää. Hinnoittelumme ja kuinka lähestymme asiakkaitamme, täytyy olla rehellistä ja läpinäkyvää. Siihen liittyy kestävän kehityksen arvojen mukainen toiminta sekä pankkina että henkilökunnan toimintana”, Chatterjee painottaa. 

Naiset ja raha 

”Uskaltakaa unelmoida isosti”, Julie huudahtaa, kun puhe tulee raha-asioiden naisnäkökulmasta. ”Uskokaa itseenne”, hän jatkaa ja viittaa nousemisesta perinteisesti miehisen alan johtotehtäviin. 

Useamman vuoden ajan ja lisääntyvästi on puhuttukin näistä teemoista, eikä turhaan. Naisia rohkaistaan sijoittamaan ja ottamaan enemmän vastuuta taloudestaan ja tarttumaan rohkeasti isoihin haasteisiin työelämässä. Yhä enemmän näkyy nuoria naisia myös pyörittämässä rahan rattaita, mutta koulutusta tarvitaan kasvatustyössä, jotta tytöt ja naiset oppisivat oman elämänsä pankkiireiksi ja parhaiksi asiantuntijoiksi. 

”Ole aktiivinen oman uran suhteen. Puhu avoimesti mitä kohti haluat mennä ja mitä saavuttaa, koska jos kukaan ei tiedä sitä, niin sinne on todella vaikea päästä. Kaikki todella menestyneet ihmiset ovat aina saaneet apua joltain ja jossain kohtaa uraansa. Kun omat haaveet ja tavoitteet on sanottu ääneen, niiden on paljon todennäköisempää toteutua”, Elina kannustaa. 

Vinkit säästämiseen ja sijoittamisen top 6 

 1. Aloita. Heti ei tarvitse olla ekspertti. 
 2. Lähde liikkeelle pienesti ja pienestä, kunhan vaan lähdet. 
 3. Automatisoi kaikki. Pienikin summa on hyvä, kunhan se menee säästöön säännöllisesti ja automaattisesti. 
 4. Sijoita asioihin, yrityksiin ja toimialoihin, joista itse olet kiinnostunut. 
 5. Budjetoi. 
 6. Katso kohta 1, aloita. 
 • SweepBank-sovellus on ilmainen ja pankkipalvelut toimivat täysin virtuaalisesti. Ne ovat ladattavissa puhelimeen muutamassa minuutissa. 
 • Saat käyttöösi tilin ilman kuukausi- tai vuosimaksuja. 
 • Käyttötilille maksetaan korkoa. 
 • Heti käyttöön virtuaalinen Master Card debit -kortti. 
 • Säästämisen tuotteet ovat nopeasti ja helposti käyttöön otettavat. Säästötili ja määräaikaistalletustili. 
 • Verkkoshoppailu ja maksaminen on tehty äärimmäisen helpoksi. Vaihtoehtoina joko ApplePay tai lähimaksu, riippuen onko iOs- vai Android-käyttäjä. 
 • Virtuaalinen luottokortti tulee sovellukseen vuoden loppuun mennessä. 

SweepBank -rahalaitoksen taustalla on suomalainen Ferratum-konserni. Kotimainen FinTech-yritys aloitti lainan tarjoajana, kasvoi nopeasti ja siirtyi pankkitoimintaan. Konserni kantaa nykyään nimeä Multitude SE, jonka yksi brändeistä on SweepBank. 

SweepBank-mobiilipankin omistaa Ferratum Bank, jonka taustalla on kansainvälinen finanssiteknologiayritys Multitude. Ferratum Bank Oyj on julkinen osakeyhtiö, joka on rekisteröity Maltalle ja jolla on Malta Financial Services Authorityn toimilupa. SweepBankiin voi ottaa yhteyttä verkkosivuilla tai sovelluksen kautta. SweepBankin käyttöehdot, hinnasto ja palvelun kuvaus ovat saatavilla verkkosivustolla www.sweepbank.com

Jaa tämä artikkeli


Lifestyle Talous