Paljon enemmän kuin tavallinen ruokakauppa


Maailman nopein ruokakauppias luotsaa vuoden 2019 Suomen parasta K-Citymarketia. Laajan valikoimansa lisäksi Pirkkalan Cittari tarjoaa elämyksiä sekä kuuntelee herkällä korvalla asiakkaiden toiveita.

”Oletko ollut ajelemassa?” kysyy vakiasiakas ohimennen K-Citymarket kauppiaalta Sami Sivoselta.

”No, enpä ole ehtinyt”, tämä huikkaa. Autoharrastus ja syyskuussa Australiassa voitettu MM-hopea maailman nopeimmassa Time Attack -ratasarjassa ovat monen kaupassakävijän tiedossa.

Uurastus on tuottanut tulosta: K-ryhmä valitsi viime marraskuussa Sivosen kaupan Suomen vuoden 2019 K-Citymarketiksi ja myönsi sille myös ryhmän vuoden juomakauppa -palkinnon.

Toisen polven CM-kauppias aloitti 14-vuotiaana pullopoikana ja tutustui isänsä opissa kaupan eri työvaiheisiin, kunnes aloitti K-Supermarketkauppiaana Helsingissä 2004 ja päätyi 2009 Pirkkalaan Tampereen kupeeseen.

”Tänne luvattu remontti lykkääntyi vuosia, mikä oli lopulta hyvä asia. Ehdin kiertää maailmaa, katsella erinäköisiä kauppoja ja aistia, millainen fiilis on kotoisassa kaupassa. Halusin rakentaa kaupan, joka on asiakkaan ajan arvoinen eli moniulotteisesti viihtyisä ja elämyksiä antava”, Sivonen kertoo.

Sushi räjäytti myynnin

Mittavassa remontissa vuonna 2018 ruokakauppa uudistui täysin, ja kauppias asetti tavoitteekseen tehdä siitä Pirkanmaan nykyaikaisin ja laadukkain.

”Iso asia, jonka olin havainnut maailmalla, oli ravintoloiden ja kaupan rajan rikkominen. Sen innoittamana toimme tarjolle sushibuffetin ja suunnittelimme myyvämme sushia noin 500 kiloa viikossa. Suuri kiitos tuesta kuuluu CM Järvenpään kauppiaalle Markku Hautalalle, joka ensimmäisenä toi sushin kauppaansa”, Sivonen jatkaa.

Suunnitelmat menivät uusiksi, sillä asiakkaat suorastaan hullaantuivat sushista. Valmistuksen kapasiteetti, henkilöstö ja tilat riittivät vastaamaan hurjaan myyntiin vain hetkeksi. Sittemmin kapasiteetti on nostettu 5 000 kiloon viikossa, riisikeittimiä hankittu lisää ja noutolinjoja lisätty. Entistä isompi automaattinen nigirikone valmistaa 50 tasapainoista riisipalaa minuutissa, ja pelkästään sushin parissa työskentelee 11 ihmistä. Viime vuonna kauppa myi 4,3 miljoonaa palaa sushia ja kehitti sen rinnalle janon sammuttamiseen japanilaishenkisen oluen tamperelaisen pienpanimon kanssa.

Uutta ovat myös palvelutiskille tuodut friteeratut Buffalo Fried Chicken -kananpalat ja kiinalainen ruoka yhteistyössä Tampereen vanhimman kiinalaisen ravintolan kanssa. Ruokatarjonta on piakkoin laajenemassa jälleen uuteen makumaailmaan.

K-Citymarket Pirkkalan sushin valtava suosio yllätti kauppias Sami Sivosen täysin. Viime vuonna sitä myytiin 4,3 miljoonaa palaa.

Kehitteillä aina jotain uutta

Sivonen tiimeineen haluaa kehittää koko ajan jotain uutta. Toteutettujen listalta löytyvät jo muun muassa lapsiparkki kaupan sisällä hedelmä- ja vihannesosaston luona, verkkokauppa, Suomen suurin makeisosasto, ananaksen kuorintakone, mehukoneita, 3D-mainostaulut, somemarkkinointi ja sähköiset hintanäytöt. Kauppiaan pöytälaatikkoon kätkeytyy vielä paljon ideoita, jotka odottavat toteuttamista, kun niiden aika on kypsä.

Laatuun, monipuolisuuteen ja elämyksiin perustuva liikeidea myös toimii. Siitä kertovat kasvanut asiakasvirta ja viime vuonna lähes tuplaantunut liikevaihto.

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi