Pakkausten asiantuntija DS Smith kasvattaa verkkokauppiaan myyntiä, sujuvoittaa logistiikkaa ja takaa loistavan asiakaskokemuksen


Verkkokauppapakkausten ratkaisutoimittaja DS Smith erottuu markkinassa laajalla osaamisella sekä kaikenkokoisille yrityksille sopivilla vaihtoehdoilla. Oikean pakkauksen valitsemalla verkkokauppias voi maksimoida tehokkuuden tuotannossa ja kuljetuksessa sekä täyttää kuluttajien odotukset. 

DS Smith Suomen liiketoiminnasta vastaava toimitusjohtaja Ari Viinikkala korostaa, että suuren konsernin monipuolinen osaaminen sekä suunnittelussa että valmistuksessa takaa asiakkaalle parhaan mahdollisen kokemuksen. 

”Pystymme palvelemaan sekä pieniä aloittelevia yrityksiä, että miljardiluokan pörssiyhtiöitä. Meiltä löytyvät ratkaisut aivan jokaiselle verkkokaupalle”, hän toteaa. 

Myyntijohtaja Arttu Partanen muistuttaa, että verkkokaupan pakkaus on ennen kaikkea kuluttajapakkaus; osa asiakaskokemusta ja tehokas viestinnän väline. 

”Verkkokaupan pakkauksista 60 % on painamattomia brändäämättömiä laatikoita. Mahdollisuus erottua massasta erilaisilla markkinoinnillisilla elementeillä on siis hyvä. Ulkopuolen viesti näkyy koko kuljetusketjun ajan, sisäpuolella viesti sen sijaan tuottaa positiivisen, henkilökohtaisen tunnereaktion.” 

Kuluttajille yhä tärkeämpää on myös se, että pakkaus vastaa omia arvoja. Tämän takia DS Smith panostaa kierrätettävyyteen, kotimaisuuteen sekä ylipakkaamisen välttämiseen. 

”Tutkimuksista näemme, että verkkokaupan loppuasiakkaat kiinnittävät enenevissä määrin huomiota siihen, että tuote on pakattu oikein, ilman ylimääräistä pakkausmateriaalia ja että pakkaus huomioi kestävän kehityksen”, Viinikkala toteaa. 

Optimaalinen pakkaus minimoi riskit 

Pakkauksen tärkein tehtävä on suojella tuotetta. Tämä vaikuttaa olennaisesti paitsi asiakkaan kokemukseen, myös verkkokauppiaan liiketoimintaan. 

”Verkkokauppapakkauksella voi olla jopa 50 kosketuspistettä elinkaarensa aikana, joten suojaaminen on välttämätöntä. Samalla oikea pakkaus maksimoi tehokkuuden tuotannossa, varastoinnissa ja kuljetuksessa”, Partanen esittelee. 

DS Smithin ratkaisut vastaavatkin vaativiin tarpeisiin. Pakkausten korkeasta laadusta ja osaamisesta suunnittelussa kertoo myös se, että DS Smith on Amazonin APASS -kumppani. 

”Voimme auttaa asiakkaitamme myymään Amazonin kautta. Voimme valmistaa heidän Frustration Free Packaging -ohjelmansa mukaisia hyvin suojaavia ja helposti avattavia pakkauksia, joista ei synny ylimääräistä jätettä”, hän mainitsee. 

Viinikkala kehottaakin kaikki verkkokauppatoimijoita kiinnittämään huomiota tuotteelle parhaiten sopivaan ja lisäarvoa tuovaan pakkaukseen. 

”Meiltä löytyy kustannustehokkaita vaihtoehtoja ihan jokaiselle verkkokaupalle, joten meihin kannattaa ottaa yhteyttä”, hän summaa. 

Tutustu tarkemmin: dssmithpackaging.fi

Jaa tämä artikkeli


eCommerce2.0