Päivitä digiosaamista verkostoyliopistossa – ilmaiseksi


Digitalisaatio etenee vauhdilla ja vaatii uudenlaista osaamista työelämässä. FITech-verkostoyliopisto tarjoaa valikoituja kursseja ilmaiseksi kahdeksasta tekniikan alan yliopistosta Suomessa. Opintojen avulla voi laajentaa omaa työnkuvaa, syventää olemassa olevaa osaamista tai siirtyä uudelle uralle. 

FITechin tietotekniikkaan painottuvasta tarjonnasta löytyy kymmenittäin verkkokursseja, kuten ohjelmointia, tekoälyä, koneoppimista ja tietoturvaa. Kursseja voi suorittaa myös 5G-teknologiassa, energiavarastoinnissa ja muilla tekniikan aloilla. Kuka tahansa voi opiskella; alkeistasolle ei ole pääsyvaatimuksia, ja syventävät kurssit sopivat alan asiantuntijoille. Kurssit perustuvat yliopistojen tutkinto-opintoihin, mikä takaa niiden korkean laadun. 

Ohjelmoinnin perusteiden hallitseminen ja ymmärrys datasta ja tietojärjestelmistä auttavat esimerkiksi järjestelmäuudistuksissa ja tiedolla johtamisessa. ”On tärkeää, että digitaalisia palveluja ja järjestelmiä käyttävät osallistuvat niiden kehittämiseen. FITech tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden kehittää omaa osaamista niin, että oman substanssiosaamisen päälle saa rakennettua modernit ICT-taidot”, toteaa FITechin operatiivinen johtaja Katri Ventus. 

ICT-opinnot vahvistavat asiantuntijuutta 

Liikunnan edistämisen parissa työskentelevä valtiotieteen maisteri Jenny Söderman opiskelee FITechissä digi- ja datakokonaisuutta, johon kuuluu neljä ohjelmointikurssia. 

”Kurssini käsittelevät muun muassa ohjelmoinnin perusteita, tietokantoja sekä verkkosivujen ja mobiilisovellusten tekemistä. Niiden innostamana olen alkanut myös tehdä avoimen ammattikorkeakoulun väyläopintoja. Tavoitteena on päästä opiskelemaan tieto- ja viestintätekniikan insinöörin tutkintoa ja siinä hyödyntää FITechin kursseja”, hän kertoo. 

Työssäkäyvänä ja perheellisenä Söderman arvostaa opintojen joustavuutta; niissä voi edetä omaan tahtiin. Kursseilla pääsee eteenpäin lukemalla teoriaosuuden ja suorittamalla tehtävät oikein. Tarvittaessa apua voi kysyä keskustelufoorumilla tutoreilta. ”Odotukseni ovat täyttyneet täysin. Nyt katson tietojärjestelmiä ihan eri kantilta, kun ymmärrän niiden toimintaa.” 

Jenny Södermanin opintoja voi seurata Instagramissa @koodarimamma-tilillä. 

Tekniikan alan verkostoyliopisto FITech (Finnish Institute of Technology) 

  • Jäseninä kahdeksan suomalaista tekniikan alan yliopistoa, Teknologiateollisuus ry ja Tekniikan Akateemiset ry (TEK) 
  • Ohjaa tekniikan alan osaajia Suomen kasvualoille ja vastaa tekniikan alalla nouseviin osaajatarpeisiin 
  • Osalle kursseista jatkuva haku 

Kurssitarjonta ja lisätiedot: www.fitech.io 

Jaa tämä artikkeli


Ura & Vaurastuminen