Päivitä digiosaamista verkostoyliopistossa – ilmaiseksi


Digitalisaatio vaatii uudenlaista osaamista työelämässä. ICT-ala on myös jatkuvassa kasvussa ja avoimia työpaikkoja on runsaasti. FITech-verkostoyliopiston kautta voit opiskella eritasoisia tietotekniikan kursseja ilmaiseksi Tampereen yliopiston ja seitsemän muun suomalaisen tekniikan alan yliopiston tarjonnasta. Opintojen avulla voi laajentaa omaa työnkuvaa, syventää olemassa olevaa osaamista tai siirtyä uudelle uralle. Valitse itsellesi sopivimmat kurssit Suomen laajimmasta ilmaisesta tietotekniikka-alan yliopistokurssitarjonnasta! 

FI Techin tietotekniikkaan painottuvasta tarjonnasta löytyy kymmenittäin kursseja eri aiheista, kuten ohjelmoinnista, tekoälystä, koneoppimisesta ja tietoturvasta. Kursseja on tarjolla myös 5G-teknologiasta, energiavarastoinnista ja muilta tekniikan aloilta. Kuka tahansa voi opiskella; monelle alkeistason kurssille ei ole lainkaan esitietovaatimuksia, ja syventävät kurssit sopivat alan asiantuntijoille. Kurssit perustuvat yliopistojen tutkinto-opintoihin, mikä takaa niiden korkean laadun. Suuren osan opinnoista voi suorittaa joustavasti verkossa. 

Ohjelmoinnin perusteiden hallitseminen ja ymmärrys datasta ja tietojärjestelmistä auttavat esimerkiksi järjestelmäuudistuksissa ja tiedolla johtamisessa. ”On tärkeää, että digitaalisia palveluja ja järjestelmiä käyttävät osallistuvat niiden kehittämiseen. FITech tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden kehittää omaa osaamista niin, että oman substanssiosaamisen päälle saa rakennettua modernit ICT-taidot”, toteaa FITechin operatiivinen johtaja Katri Ventus. 

Matalan kynnyksen koeajo tietotekniikan ilmaisille yliopistokursseille 

Tampereen yliopistossa on monipuolista tietotekniikan kurssitarjontaa. Opinto-ohjelmat valmistavat opiskelijat hallitsemaan laajan kirjon tietotekniikan aiheita digitaalipiireistä webbiteknologioihin, kuvan ja äänen signaalinkäsittelyyn, tietoturvallisuuteen, matematiikkaan, data-analytiikkaan ja koneoppimiseen. Koulutusta tarjotaan myös ihmisen ja teknologian väliseen vuorovaikutukseen sekä käyttöliittymien suunnitteluun. 

Myös tapoja opiskella on monia. Yksi laajasti hyödynnetty tapa on opiskella kursseja maksuttomasti FITechin kautta. 

”Myös omat tutkinto-opiskelijat suorittavat näitä kursseja, ja samoissa opetusryhmissä on tutkinto- ja FITech-opiskelijoita”, kertoo Tampereen yliopiston ITC-tiedekunnan tietotekniikan yksikön päällikkö Timo Hämäläinen. Tietotekniikan yksikkö on laaja käsittäen 42 professoria, 53 päätoimista opettajaa sekä ison joukon tutkijoita. 

”Avoimen ja ilmaisen kurssitarjonnan laajuudesta kertoo, että vastuullamme on yli 230 kandi- ja maisteritason sekä jatkokoulutuksen kurssia, joista ilmaisia kursseja FITechissä on jo 154. Niistä merkittävä osa on tietotekniikan kursseja. Tarjonta lähtee aivan peruskursseista. Esimerkiksi ohjelmoinnin johdantokurssi ei edellytä lainkaan ohjelmointiosaamista. Toisaalta ’syvästä päästä’ löytyy upeaa tarjontaa”, hän kertoo. 

Työssäkäyvälle tai perheelliselle opintojen joustavuus on maksuttomuuden lisäksi parasta antia, ja opinnoissa voi useimmiten edetä omaan tahtiin. Kursseilla pääsee eteenpäin lukemalla teoriaosuuden ja suorittamalla tehtävät. Tarvittaessa apua voi kysyä keskustelufoorumilla tutoreilta. ”Kursseja voi kokeilla matalalla kynnyksellä”, Hämäläinen muistuttaa. 

Tampereen yliopiston FITech-opiskelijamäärät ovat kasvussa ja tyytyväisyys kursseihin huippuluokkaa. Joko sinä kokeilit? 

Tekniikan alan verkostoyliopisto FITech (Finnish Institute of Technology) 

zJäseninä kahdeksan suomalaista tekniikan alan yliopistoa, Teknologiateollisuus ry ja Tekniikan Akateemiset ry (TEK). 

zTarjoaa maksuttomia tekniikan alan yliopisto-opintoja kaikille suomalaisille ja Suomessa asuville. Tarjonnassa on paljon verkko-opintoja ja kursseja, joille on jatkuva haku. 

zKurssitarjonta ja lisätiedot: www.fitech.io 

Jaa tämä artikkeli


Rekry