Ovesta Oy on tehnyt erkoisovia jo 43 vuoden ajan


Yritys on erikoistunut valmistamaan laadukkaita sisäovia yrityksille, hotelleille, sairaaloille sekä muihin julkisiin kohteisiin.

”VALMISTAMME YHÄ ENEMMÄN ovia myös yksityisiin kohteisiin, joissa halutaan nimenomaan laadukkaita yksilöllisiä ovia”, Pasi Saarinen kertoo.

Tammiviiluovet ovat nyt in

Tämän päivän trendi on selvästi vaalea tammiviilu ovi, vaaka suuntaisella viilulla, jossa karmit ovat massiivitammea. Piilosarana ratkaisut ovat myös selvästi lisääntyneet, ovista saadaan selkeä linjaiset ilman häiritseviä näkyviä saranoita. Toinen selkeä trendi on korkeat ovet, jolla oviin saadaan vieläkin enemmän näyttävyyttä.

“Valmistimme hiljattain erääseen kohteeseen mielenkiintoiset erikoiskorkean oven. Sisustussuunnittelija halusi, että kohteessa olisi huoneen korkuinen ovi. Korkeutta tuli siten 2 800 mm. Lopputulos oli silmiä hivelevän kaunis mustaksi petsattu korkea tammiovi valkoisessa tilassa. Jo 2.5 m korkeat ovet ovat todella näyttävät. Uusissa taloissa on lisääntyneet myös liukuovet.”

”Pystymme tekemään ovesta millilleen sellaisen, kuin kohde vaatii.”

Runsaasti eri vaihtoehtoja

Ovesta Oy:n kaikki ovet ovat erikoisovia – silloinkin, kun kyse on standardimitoista. Valmistamme ovet itse alusta lähtien, siksi kykenemme tekemään ne yhtä hyvin standardikokoisina 890-millisinä kuin vaikkapa 865-millisinäkin. Pystymme tekemään ovesta millilleen sellaisen, kuin kohde vaatii.

Oven pinta voi olla aitoa puuviilua, vaaka- tai pystysuuntaan, miten vain interiööriin parhaiten sopii. Viilupintaakin voidaan petsata, tammiviiluovi mustaksi petsattuna on todella näyttävän näköinen, rohkean sisustajan valinta. Ovi voi tietenkin olla maalattu, suorapintainen tai kuviollinen, siinä voidaan käyttää raitoja tai jäljitellä vanhojen ovien peilikuviota. Karmisyvyys voi joissakin kohteissa olla esim. 200 mm, jos kohteessa on paksut seinät. Leveä karmi on sinänsä hyvin näyttävä, Saarinen toteaa. Ovesta Oy pystyy valmistamaan kääntö- ja liukuovet, joten kaikki ovet saadaan samasta viiluerästä, joten kaikki ovet ovat yhtenevän näköisiä.

Suunnittele oma lasiovi

Lasiaukollisissa ovissa, esim. tuulikaapissa, on monesti yksi iso lasi. Tässäkin voisi kuitenkin käyttää mielikuvitustaan lasin kokoa ja muotoa vaihtelemalla. Lasi voi olla pyöreä, tai laseja voi olla vaikka useampi pieni päällekkäin.

Äänieristyksellä on merkitystä

Oven tarkoitus on sulkea näkymä toiseen tilaan. Monesti kuitenkin unohdetaan, että oven tarkoitus on myös eristää ääntä.

“Vaikkei mitään muuta miettisi, kannattaa panostaa äänieristykseen. Ero rautakaupan standardioven ja äänieristeoven välillä on huimaava. Äänieristeovia kysytään jo paljon omakotitaloihin, halutaan panostaa hyvään äänieristykseen, lapsien tietokonepelit tai musiikin kuuntelu ei enää häiritse muita. Perusovi, jossa on 2 mm pintalevy, toimii lähes kaiuttimen tavoin, Saarinen huomauttaa. Äänieristeovi on tukeva ja miellyttävä käytössä. Painavampana se sulkeutuu kuin kassakaapin ovi.”

Ovesta voi luoda todellisen katseenvangitsijan. Saarinen kannustaakin panostamaan oviin: Toteutamme ovet hyvin asiakaskohtaisesti ja toimitusaikamme ovat nopeat. Ota yhteyttä niin suunnitellaan teidän unelmien kotiin Ovesta -ovet.

www.ovesta.fi
puh. 013 737 5411

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus