Ovesta Oy on tehnyt erikoisovia jo 43 vuoden ajan


Kuvat: Talo Samsö / Asuntomessut 2016 

Yritys on erikoistunut valmistamaan laadukkaita sisäovia yrityksille, hotelleille, sairaaloille sekä julkisiin kohteisiin. 

”Valmistamme yhä enemmän ovia myös yksityisiin kohteisiin, joissa halutaan nimenomaan laadukkaita yksilöllisiä ovia”, Pasi Saarinen kertoo. 

Tammiviiluovet ovat nyt in

Tämän päivän trendi on selvästi vaalea tammiviilu ovi, vaaka suuntaisella viilulla, jossa karmit ovat massiivitammea. Piilosarana ratkaisut ovat myös selvästi lisääntyneet, ovista saadaan selkeälinjaiset ilman häiritseviä näkyviä saranoita. Toinen selkeä trendi on korkeat ovet, jolla oviin saadaan vieläkin enemmän näyttävyyttä. 

”Valmistimme hiljattain erääseen kohteeseen mielenkiintoiset erikoiskorkean oven. Sisustussuunnittelija halusi, että kohteessa olisi huoneen korkuinen ovi. Korkeutta tuli siten 2 800 mm. Lopputulos oli silmiä hivelevän kaunis mustaksi petsattu korkea tammiovi valkoisessa tilassa. Jo 2,5 m korkeat ovet ovat todella näyttävät. Uusissa taloissa on lisääntynyt myös liukuovet.” 

Runsaasti eri vaihtoehtoja 

Ovesta Oy:n kaikki ovet ovat erikoisovia – silloinkin, kun kyse on standardimitoista. ”Valmistamme ovet itse alusta lähtien, siksi kykenemme tekemään ne yhtä hyvin standardikokoisina 890-millisinä kuin vaikkapa 865-millisinäkin. Pystymme tekemään ovesta millilleen sellaisen, kuin kohde vaatii.” 

”Oven pinta voi olla aitoa puuviilua, vaaka- tai pystysuuntaan, miten vain interiööriin parhaiten sopii. Viilupintaakin voidaan petsata, tammiviiluovi mustaksi petsattuna on todella näyttävän näköinen, rohkean sisustajan valinta. Ovi voi tietenkin olla maalattu, suorapintainen tai kuviollinen, siinä voidaan käyttää raitoja tai jäljitellä vanhojen ovien peilikuviota. Karmisyvyys voi joissakin kohteissa olla esim. 200 mm, jos kohteessa on paksut seinät. Leveä karmi on sinänsä hyvin näyttävä”, Saarinen toteaa. Lasiaukollisissa ovissa, esim. tuulikaapissa, on monesti yksi iso lasi. Tässäkin voisi kuitenkin käyttää mielikuvitustaan lasin kokoa ja muotoa vaihtelemalla. Lasi voi olla pyöreä, tai laseja voi olla vaikka kuusi tasakokoista lasia päällekkäin. 

Ovesta Oy pystyy valmistamaan kääntö- ja liukuovet, joten kaikki ovet saadaan samasta viiluerästä, joten ovet ovat yhtenevän näköisiä. 

Äänieristyksellä on merkitystä 

Oven tarkoitus on sulkea näkymä toiseen tilaan. Monesti kuitenkin unohdetaan, että ovi on myös äänieriste. 

”Vaikkei mitään muuta miettisi, kannattaa varmistaa, että ovissa on äänieristys. Ero rautakaupan standardioven ja äänieristeoven välillä on huimaava. Perusovi, jossa on 2 mm pintalevy, toimii lähes kaiuttimen tavoin”, Saarinen huomauttaa. 

”Äänieristeovi on tukeva ja miellyttävä käytössä. Painavampana se sulkeutuu kuin luksusauton ovi.” 

Ovesta voi luoda todellisen katseenvangitsijan. Saarinen kannustaakin panostamaan oviin. 

”Toteutamme ovet hyvin asiakaskohtaisesti ja toimitusaikamme ovat nopeat. Ota yhteyttä niin suunnitellaan teidän unelmien kotiin Ovesta-ovet.” 

www.ovesta.fipuh. 017 737 5411 

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus