Oulun kaupunginsairaala ja Oulun yliopistollinen sairaala muodostavat yhteisen kuntoutusyksikön – muutos tuo merkittävää synergiaetua


Oulun kaupunginsairaalan kuntoutusosasto ja Oysin vaativan kuntoutuksen osasto yhdistyvät ensi vuoden aikana. Tarkoituksena on vahvistaa moniammatillista yhteistyötä sekä sujuvoittaa hoitoa ja kuntoutusprosessia. 

Kaupunginsairaala ja Oys kokevat, että Oulun alueella kuntoutukseen on jo tällä hetkellä panostettu paljon: esimerkkinä mainittakoon erinomaisesti toimiva moniammatillinen yhteistyö, terapiaresurssien lisäys kotihoitoon ja teknologian innovatiivinen käyttö. 

”Mielestäni kuntoutus on meillä järjestetty hyvin muihin kaupunkeihin verrattuna”, aloittaa geriatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri Riitta Leskinen kaupunginsairaalasta.

Oysin lääkinnällisen kuntoutuksen vastaava ylilääkäri, kuntoutuksessa 20 vuotta kokemusta kerryttänyt Anne Saari näkee, että sairaalakuntoutuksen laatu paranee entisestään integraation myötä. 

”Organisaatiouudistus mahdollistaa, että saamme kuntoutuksen prosesseja entistä enemmän käsiimme ja voimme toteuttaa paremmin kuntoutuksen kehittämis-, tutkimus- ja koulutustoimintaa”, hän toteaa. 

Yhdistyminen tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden parantaa yhteistyötä ja tarjota kuntoutusta laajemmin ja oikea-aikaisemmin kaikille kuntoutujille. Samalla muutos vähentää kuntoutujan siirtoja paikasta toiseen. 

Yhdistyminen tarkoittaa osaamisen yhdistämisen ohella myös muiden resurssien tehokkaampaa yhteiskäyttöä. Kuntoutujat pääsevät hyödyntämään yhä laajemmin esimerkiksi apuvälineitä sekä kuntosali- ja allastiloja. 

Yhteinen ponnistus 

Yhdistyjät kokevat, että he toimivat tämän hankkeen myötä edelläkävijöinä. 

”Erikoissairaanhoito ja perusterveydenhuolto ovat aiemmin toimineet erillään, joten olemme aidosti uuden edessä. Näemme, että auraamme nyt tietä myös muille”, toteaa Anitta Välitalo, kaupunginsairaalan kuntoutusosaston palveluesimies. 

Muutossuunnitelmaa on tehty hyvässä hengessä ja henkilökuntaa osallistaen. 

”Meidät on työntekijöinä otettu mukaan, kun on mietitty uusia käytänteitä ja mahdollisuuksia sekä ratkottu haasteita”, kuvailee fysioterapeutti Laura Kemppainen, joka on kaupunginsairaalan kuntoutusosaston tiimivastaava. 

Kaupunginsairaalan ja Oys:n johdon kehitysmyönteisyydellä on merkittävä rooli yhdistymisen sujuvuudessa. 

”Johdon hyvä tuki mahdollistaa sen, että prosessi onnistuu. Haluamme kiittää mukana olleita tahoja ja odotamme innolla, että pääsemme yhteisiin tiloihin”, Saari summaa. 

Tutustu tarkemmin: www.ouka.fi/oulu/terveyspalvelut/sairaalahoito

Jaa tämä artikkeli


Terveys