OULU – TÄMÄ TÄYTYY KOKEA ITSE!


Edistyksellistä teknologiaa ja upeita luontoelämyksiä. Edullista asumista ja avoimia työpaikkoja. Nämä mahdollisuudet ja paljon muuta on tarjolla vain Oulussa. Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungissa, joka saa suupielet kohoamaan. 

Perämeren Riviera. Tällaisellakin nimellä Oulun Nallikari tunnetaan. Se on täydellinen keidas vapaapäivän viettoon jokaisena vuodenaikana: syksyllä kaunis, pitkä hiekkaranta hohtaa kuulaana ja on osa suosittua ulkoilureittiä. Talvella ranta täyttyy hiihtäjistä ja kesällä auringonpalvojista.

Läheltä löytyy monentasoista aktiviteettia sekä majoitusta ja ruokaa.

Upealle rannalle on matkaa keskustasta vain muutama kilometri. Kävely- ja pyöräreitti kulkee tunnelmallisten vesistöjen ja puutaloistaan tutun Pikisaaren läpi. Matkalla voi katsastaa vuoden 2025 asuntomessualueen; Hartaanselälle rakennetaan parhaillaan kestävän kehityksen mukaista, yhteisöllistä kaupunkiympäristöä.

– Luonto on koko ajan lähellä Oulussa. Metsien, järvien ja meren äärelle voi mennä helposti pyöräillen. Jopa laskettelemaan pääsee nopeasti Ruskotunturille, joka sijaitsee ihan keskustan kupeessa, sanoo BusinessOulun johtaja Juha Ala-Mursula.

Oulu onkin Pohjolan todellinen polkupyöräkaupunki. Kaupungissa on yli 600 kilometriä pyöräteitä eikä pyörän selässä tylsisty ihan äkkiä. Sen takaavat Ala-Mursulan mukaan monipuolinen luonto ja neljä vuodenaikaa, jotka muuttavat maisemaa vauhdikkaasti.

Kaupungissa on mahdollista kokea niin revontulien värittämät, lumiset talviyöt kuin täynnä aurinkoa olevat kesäpäivät. Samaan aikaan voi nauttia urbaanin merikaupungin omaperäisestä menosta ja elävästä maaseudusta sekä luonnon hiljaisuudesta.

Vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi valitusta Oulusta löytyy kulttuuritapahtumia ja -nautintoja jokaiseen makuun – kaipaatpa sitten korkeakulttuuria tai villiä meininkiä.

Ala-Mursulan mielestä Oulu on suomalaisittain suuri kaupunki pienen paikkakunnan eduilla. Täällä voi vaivattomasti yhdistää nautinnollisen arjen tarkoitukselliseen työhön tai opiskeluun.

Eläminenkin on Oulussa edullista ja väljää.

– Suuren kaupungin palvelut ovat kompaktisti saatavilla Oulussa, mutta tämä on samalla niin pieni, että liikkuminen on helppoa ja nopeaa. Meille on myös hyvät juna- ja lentoyhteydet ympäri Suomea, Ala-Mursula mainitsee.

Sanotaan, että Oulussa kulkee mistä vain minne vain 20 minuutissa.

Osaamisen huippukeskittymä

Oulu on nuori, kansainvälinen kaupunki, jonka koulutus- ja innovaatio-osaaminen ovat maailmanluokkaa.

Työpaikkojakin on tarjolla pitkä litania. Muun muassa hoiva- ja ict-ala etsivät osaajia jatkuvasti, mutta mielenkiintoisia työmahdollisuuksia on Ala-Mursulan mukaan kaikilla toimialoilla.

– Täällä toimii monia globaaleja yrityksiä. Puettavan elektroniikan suhteen Oulu on maailman johtava paikkakunta, ja täällä tehdään maailman mittakaavassakin tärkeää tutkimusta esimerkiksi terveyspuolella sekä kehitetään langatonta teknologiaa. Oulu on myös johtavassa asemassa kiertotaloudessa ja kestävässä kehityksessä.

Tämä pohjoisen pääkaupunki on Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Oulun seudulla asuu noin 250 000 ihmistä, ja kaupungissa on noin 25 000 korkeakouluopiskelijaa.

Täältä löytyy koti tietenkin myös Oulun Kärpille, toripolliisille, rössypotulle ja upialle murteelle – sekä kenties pian sinullekin.

BusinessOulu suosittelee x 4

Oulu Talent Hub Yritysvierailuja. Matchmaking-tapahtumia. Oulu Talent Hub tukee alueen yritysten mahdollisuuksia kasvaa ja kansainvälistyä sekä ennen kaikkea löytämään oikeat osaajat. Tarkoituksena on helpottaa Oulun seudun osaajapulaa ja edistää kansainvälisten osaajien työllistymistä paikallisiin yrityksiin. » oulutalenthub.fi

BusinessAsema Kaipaatpa tukea sitten yrittäjyyteen tai työllistymiseen, kannattaa suunnata BusinessAsemalle. Tarjolla on myös työskentely- ja tapahtumatiloja. Oulun keskustassa sijaitsevalta BusinessAsemalta löytyy lisäksi paljon vimpaimia, joita jokainen voi käyttää: ompelukoneita, 3D-tulostimia ja laserleikkureita. Niillä voi tehdä vaikkapa koruja tai sisustustuotteita. » businessasema.com

Työn Taitajat Tärkeä osa BusinessAseman palveluja on myös Oulun seudun yritysten ja oppilaitosten yhteistyö. Työn Taitajat tuo paikalliset yritykset lähemmäs nuoria, tulevaisuuden tekijöitä. Ohjelma varmistaa tarvittavaa osaamista yrityksiin, ja tavoitteena on tarjota oppijoille tietoa eri ammateista sekä omien vahvuuksien hyödyntämisestä. Ohjelma on tavoittanut nyt noin 1600 lukiolaista ja syksystä lähtien myös yläkoululaiset pääsevät osaksi Työn Taitajia.

Hautomot Yritysvalmennukseen hakeutuminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Startup-yritykset ja yritysideaa pohtivat voivat hakeutua BusinessAsemalla pyöritettävään hautomotoimintaan. BusinessOulu Hautomossa on tarjolla kasvuhakuisille startup-yrityksille vuoden pituinen ohjelma, kun taas esihautomo tarjoaa valmennusta yritysidean kehittämiseen. 

www.businessoulu.com

Jaa tämä artikkeli


Business NOW