Ota pihasuunnittelijaan yhteyttä nyt! 


Oman pihan kunnostaminen on monelle ajankohtaista keväällä, kun lumet sulavat ja piha muistuttaa olemassaolostaan. Yhä useampi luottaa ammattisuunnittelijan apuun, jolloin pihan ongelmat saadaan kerralla ratkottua.

Osaava suunnittelija kertoo ratkaisut viihtyisän, kestävän ja asukkaiden tarpeisiin parhaiten soveltuvan pihaan. Ammattilainen osaa myös luoda pihaan toimivan tilanjaon sekä huomioida kasvupaikkavaatimukset. Vuosittain kuluttajien yhteydenotot pihasuunnittelun suhteen sijoittuvat keväälle ja kesälomien alkuun, vaikka työtä tehdään ympäri vuoden. Ota siis pihasuunnittelijaan yhteyttä nyt! 

Alkusyksy on paras aika käynnistää suunnittelu 

Rakentaminen tapahtuu sulan maan aikana, jonka myötä suurempien suunnitteluprojektien määräajat osuvat touko-kesäkuun vaihteeseen. Tämän takia suunnittelijan kalenteri voi olla alkukesästä melko täynnä, jolloin jokaiselle nopealla aikataululla tulevalle yksityispihan suunnittelupyynnölle ei välttämättä löydy aikaa. Alkusyksy on erittäin hyvä hetki käynnistää suunnittelu, jolloin suunnittelijat ovat useimmiten selvinneet kesän kiireistä. Myös kuluttajan kannalta syksy on erinomainen ajankohta suunnittelulle – silloin on vielä tuoreessa muistissa ne oman pihan yksityiskohdat, jotka kaipaisivat kehittämistä. Lisäksi asiakkaalla on paremmin aikaa tutustua suunnitelmaan, kun painetta toteutukselle ei ole samalla tavoin kuin alkukesästä. 

Aloittamalla ajoissa säästät myös rahaa 

Syksyllä tehdyn suunnittelun etuna on myös se, että pihan rakentaja löytyy luultavasti helpommin, jos toteutusta ei aiota tehdä itse. Piharakentajilla on myös kiire kesällä, joten myöhään keväällä pyydetty tarjous voi olla kalliimpi kuin alkuvuodesta pyydetty. Ajoissa lähetetyllä tarjouspyynnöllä saa suuremmalla todennäköisyydellä useammalta yritykseltä tarjouksen. Lisäksi ammattilaisen laatiman pihasuunnitelman avulla saat myös vertailukelpoisempia tarjouksia pihan toteutuksesta. Pyydä siis rohkeasti suunnittelutarjousta syksyllä vaikkei asia tunnukaan ajankohtaiselta – siten pääset toteuttamaan pihaasi heti ensi keväänä! 

Kirjoittaja Henna Väisänen, maisemasuunnittelija 

www.maisemasuunnittelijat.fi 

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus